Menua

Limoi tarta

  • limoi tarta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Limoi tarta – 

Osagaiak

  • Tartak egiteko molde bat, ore hautsi edo hostorez estalia, labean egina
  • 4 arrautza
  • 2 arrautza gorringo
  • 500 g azukre
  • 6 limoi, birrinduak, eta haien zukua
  • 450 g ur
  • 3 koilarakada maizena

Limoi tarta

Errezeta

Betegarria prestatzeko, gopor batean joko ditugu bi arrautza, bi arrautza gorringoak eta 250 g azukre, irabiatzeko hagaxka batez, krema lodi xamarra lortu arte. Orduan erantsiko ditugu 3 limoiren birrindura eta zukua. Labeko erretiluaren gainean ipiniko dugu, parrillan, aurrez ore hautsi edo hostorez estali eta labean eginiko moldea, eta limoi krema egin berria isuriko dugu hartan. Horrela egingo dugu, moldea sukaldeko mahai gainean bete eta laberaino eramaten badugu, pikutara joango baitzaigu dena, Spidermanen pultsua ez badugu bederen. Poliki-poliki tartari labearen barnealdera bultza, eta egiten utziko dugu, 170º-ko tenperaturan, 20 bat minutuan. Mamitu eta gorri xamar geratuko da betegarria.

Tarta estaliko duen krema prestatuko dugu ondoren. Kazola batean sutan ipiniko ditugu, ordena honetan eta eragiteari utzi gabe, hotzean, geratzen zaizkigun bi arrautzak, geratzen zaizkigun 250 g azukreak, maizena, eta geratzen zaizkigun hiru limoien birrindura eta zukua. Nahasturak pikorrik ez duela ikustean, erantsiko dugu ura, eta su ertainean ipiniko dugu kazola, hagaxka batez eragiteari utzi gabe, 10 bat minutu igaro ondoren loditzen hasi dela ikusi arte. Oso garrantzitsua da oreak ez irakitea. Loditu ondoren, labean eginiko tartaren gainean orea irauli, eta ongi zabalduko dugu gainazal osoan, tartari poliki-poliki bira emanez. Epeltzen utzi eta jango dugu. Edo oparituko diogu geureganatu nahi dugun norbaiti.

Limoi tarta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Gorringo gordinak entsaladan

Osagaiak Kg bat gorringo, gordinik 12 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta  

limonada

Limonada

Limonada Osagaiak 6 limoiren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza … Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu limoi zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor eder …

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran –  Osagaiak 2OOgr kobertura 220gr Gurin 220gr Azukre 70gr Irina 4 Arrautza 1/2 Legamia Fruitu lehorra … Errezeta TRESNAK Katilu bat Irabiagailu Mikrouhina Aiztoa PRESTAKETA Jarri 4 arrautza katilu batean eta …

Sangria

Sangria

Sangria –  Osagaiak Ardo beltz gaztea, botila bat 2 koilarakada azukre Laranja bat eta limoi bat, puska handi samarretan zatituak Laranja erdi baten eta limoi erdi baten zukua Kalitate oneko moskatela, litro laurdena Izotzak … …

limoi sorbetea 3

Limoi sorbetea ronaren kutsuan

Limoi sorbetea ronaren kutsuan –  Osagaiak 300 g limoi sorbeteko 2 dl ron zuri edo Kubako ron zaharra, hozkailuan hoztua Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, …