Menua

Limoi krema

  • Limoi krema
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Limoi krema – 

Osagaiak

  • 16 koilarakada limoi zuku
  • 4 arrautza
  • 4 limoiren birrindura
  • 220 g azukre
  • 400 g gurin

Errezeta

Gopor batean limoi birrindurak eta azukrea nahasiko ditugu lehenik, eta erantsiko ditugu limoi zukua eta bi arrautza. Ongi joko dugu guztia ondoren. Goporra Maria bainuan ipini, eta segituko dugu nahasten, oraingoan zurezko espatula edo zali batez, nahastura loditu eta krema fin-fina lortu arte. Orduan, kazola sutatik atera, eta irabiagailu baten ontzian isuriko digu nahastura, edo bestela, irabiagailuaren besoa sartuko dugu zuzenean kazolan eta erantsiko dugu gurina, puska txikietan, indar betean beti ere, gurin guztia erantsi arte, 2 bat minutuan.

Horren ostean gopor txikietan edo portzelanazko poteetan isuriko dugu krema, eta pausatzen utziko dugu, giroko tenperaturan, ongi mamitu dadin arte. Hotz jan dezakegu krema, edo bestela, berriro ere jo eta krema balitz bezala erabil dezakegu xuxuak edo kruxpetak betetzeko.

Limoi krema

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

limoi bizkotxoa

Limoi bizkotxoa

Limoi bizkotxoa –  Osagaiak 5 arrautza 350 g azukre 150 g esnegain likido Gatz pixar bat 270 g irin Legamia-hautsa pixar bat 2 limoiren birrindura 100 g gurin urtu … Errezeta Gopor batean, hagaxkez ongi …

Ozpin-olioa

Ozpin-olioa

Ozpin-olioa –  Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Xerezko ardo ozpina, 200 g Limoi zukua, litro laurdena Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Errezeta Gopor batean gatza, …

limoi sorbetea

Limoi sorbetea cavaren kutsuan

Limoi sorbetea cavaren kutsuan –  Osagaiak 300 g limoi sorbeteko litro erdia cava, oso hotza Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, edontzi hotzetan isuriko duguna, ateratzeko …

limoi tarta

Limoi tarta

Limoi tarta –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, ore hautsi edo hostorez estalia, labean egina 4 arrautza 2 arrautza gorringo 500 g azukre 6 limoi, birrinduak, eta haien zukua 450 g ur 3 koilarakada maizena …

sukaldean-fondo0

Masusta, limoi eta ezti jela

Osagaiak 1,8 kg masusta 200 g azukre + 100 g azukre 20 koilarakada ur + 10 koilarakada ur Limoi baten zukua 2 limoi 100 g ezti Errezeta Ur hotzez garbituko ditugu masustak. Xukatu eta eltze …