Menua

Txerri blanqueta

  • Txerri blanqueta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txerri blanqueta – 

Osagaiak

  • Kg bat txerri haragi, gisatzeko
  • 2 azenario
  • 2 tipulin
  • Porru bat
  • Erramua, hosto txiki bat
  • Ezkai freskoa, adaxka txiki bat
  • Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak
  • Gurina, pixar bat
  • Saltsa maneatzeko:
  • 3 koilarakada irin
  • 4 koilarakada gurin
  • 10 cl esnegain lodi edo, besterik ezean, urtu
  • Arrautza gorringo bat
  • Gatza eta piperbeltz ehoa

Txerri blanqueta

Errezeta

Edo guk, edo harakinak egingo du, baina dado ederretan zatituko dugu haragia, saltsan prestatu beharko bagenu bezala. Haragi puska guztiak kazola batean sartu, urez estali, gatz pixar bat eman eta su eztian jarriko ditugu egosten. Irakiten hasi orduko aterako dugu haragia; xukatu eta iturriko ur hotzean freskatuko dugu. Kazola berean sartuko ditugu berriro haragi puska freskatuak; urez estali eta porru osoa, erramua, ezkaia, azenario zurituak, tipulinak eta gatz pixka bat gaineratuko dizkiogu ondoren. Su erdian jarriko dugu kazola, tapaturik, eta gutxienez ordu betean utziko dugu egosten. Bitartean, padera batean gurin pixar bat jarri eta hartan salteatuko ditugu barrengorriak, gatz pixka batez, ongi potxatu arte.

Ongi egosirik eta xamur izatean aterako dugu kazolatik haragia; xukatu eta plater batean utziko dugu. Iragazki batez pasatuko dugu haragiaren zukua barazki guztiekin. Irakiten jarriko dugu lorturiko zukua.

Eltze giderdun batean, 4 koilarakada gurin urtuko ditugu su eztian. 3 koilarakada irin erantsi eta, zurezko zaliari eragiteari utzi gabe, roux bat prestatuko dugu, kroketak egin behar ditugunean bezala, su ertainean, kolorerik har ez dezan. Apartzen hasiko da nahastura, suaren eraginez halako borbor lotsatia sorrarazirik. Irakindako zukua erantsiko diogu orduan irin eta gurin nahasturari. Bira eta bira eragingo diogu guztiari, ongi batu arte. Gutxienez 10 minutuan edukiko dugu egosten, irinak zaporea gal dezan. Gopor batean, esnegaina eta gorringoa nahasi eta saltsari erantsiko dizkiogu, zurezko zaliari biraka eraginez etengabe. Saltsa lodi ikusi arte berotuko dugu, gatza eta piperbeltza eman eta gero. Iragazki batez pasatuko dugu saltsa, mehe-mehe uzteko, eta haragi puska eta barrengorrien gainetik isuriko dugu. Gatz-puntua neur dezagun berriro, badaezpada ere.

Arroz zuri, pasta egosi edo barazkiekin aurkeztu ahal izango dugu blanketa. Garrantzitsua da saltsa ongi egostea eta, batez ere, rouxa maneatzerakoan, krema kolorerik hartu gabe, baina irina behar bezala eginik, ahalik eta luzaroen egotea. Egosterakoan, kolorerik hartu gabe zenbat eta denbora gehiago eman, orduan eta goxoago egongo da saltsa.

Maneatzen hasi baino 12 ordu lehenago murgiltzen dute batzuek ur hotzean, eta hozkailuan edukitzen, ongi odolustu arte. Gomendagarria da horrela jokatzea.

Txerri blanqueta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txerri matrailak

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran –  Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, …

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin Osagaiak Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua Ximiko bat piperrauts gozo 300 g dilista Baratxuri ale bat, xerratan Oliba olio birjina …

sukaldean-fondo0

Txerri mingain irin-arrautzeztatua

Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olio, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean olio tanta bat isuri, eta gorritzen …

urdeki

Urdeki hotzak nola gorde

Urdeki hotzak nola gorde –  Osagaiak Kaxa hermetikoak Errezeta / Teknika Urdekiak gordetzeko, hezetasunetik eta usain arrotzetatik gordeko duten kaxa hermetikoak eduki behar ditugu. Garrantzitsua da hori. Oso maiz erosten dira egun urdekiak xerratan eta …

sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak saltsan

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak 4 baratxuri ale, osorik 2 azenario, xerratan moztuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak Baso erdia ardo zuri 6 koilarakada tomate saltsa Ezkaia, …