Menua

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan

  • Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan – 

Osagaiak

  • Txahal bihotz bat
  • Azenario bat
  • 2 porru
  • Piperbeltza, eskukada bat
  • 2 tipula
  • 8 baratxuri ale, pikatuak
  • Ardo beltza, botila bat
  • Perrexila, eskukada bat
  • 2 l ur
  • Haragi salda kontzentratua, pastilla bat
  • Gurin puska bat, ederra

Errezeta

Kazola batean ipiniko dugu bihotza urez estalia, eta irakiten utziko dugu 3 minutuan. Xukatu egingo dugu ondoren, eta berriro ere ur garbiz estaliko dugu, gatza, azenarioa, porru bat, piperbeltza, tipula bat, haragi salda pastilla eta perrexil eskukada erantsi ondoan. Egosten utziko dugu guztia ongi xamurtu arte, ordu bat eta laurdenetan gutxi gora-behera. Salda epeldu denean, bihotza atera eta ongi xukatuko dugu, eta xerra lodietan zatituko dugu ondoren.

Gorde egingo dugu salda saltsa egiteko. Kazola zabal batean egingo dugu saltsa. Olio pixar bat isuri, eta erantsi egingo ditugu porru bat, tipula bat eta baratxuri aleak, pikatuak guztiak ere. 20 bat minutu igaro ondoren, barazki guztiak xamur geratu direla ikustean, erantsiko dugu ardoa, eta irakiten utziko dugu guztia bolumenaren erdia lurrundu dadin arte. Orduan erantsiko dugu bihotza egosi dugun salda, eta egosten utziko dugu guztia zaporeak bateratu daitezen arte, 50 bat minutu.

Saltsa pure egitekotik pasa, eta isuri egingo dugu beste kazola batean egongo diren bihotz xerren gainean. Gurin zatia, hotza, erantsiko dugu gainetik, eta irakiten utziko dugu guztia, beste 25 bat minutu, oso su eztian, salda loditu eta distiratsu gera dakigun arte. Gatz puntua zuzendu eta utzi egingo dugu hozten, berriro berotu eta jan aurretik.

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txahal enpanadatxoak

Txahal enpanadatxoak

Txahal enpanadatxoak –  Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g txahal haragi, txikitua –ahal izanez gero gizen-zain askorekin– 15 koilarakada tomate saltsa Perrexil …

Pintxo-bar-ormazabal-txahal muturrak

Txahal muturrak tipula saltsan

Txahal muturrak tipula saltsan –  Osagaiak 2 txahal mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu …

sukaldean-fondo0

Txahal arandoi xehatuak parmentier eran

Osagaiak Kg bat txahal arandoi, azalik et koiperik gabe Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, …

Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin

Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin

Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin –  Osagaiak 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe 20 baratxuri ale osoak, azala eta guzti 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan …

sukaldean-fondo0

Potxak txekor muturrekin

Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, estra, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 2 txekor mutur, uretan egosiak, eltze expres azkarrean 90 minutuz gutxienez …