Menua

Haragi xerra nola frijitu

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Xerra
  • Baratxuri ale bat, xerratuta
  • Oliba olioa
  • Gatz larria
  • Perrexila
  • Limoi zukua

Errezeta

Xerra bat frijitzeko, esku ona, padera on bat eta tanta bat olio baizik ez da behar. Haragiari ez zaio inoiz gatza eman behar gordinik.

Baratxuri ale bat xerratuko dugu lehenik. Su bizi-bizian jarriko dugu ondoren padera bat eta kea dariola hasi orduko erantsiko dugu olioa, tanta gutxi batzuk. Xerraren txanda da hurrena. Buelta eta buelta frijituko dugu, sua eztitu gabe, egin xamar utzi arte. Plater batean aterako dugu paderatik.

Sua eztitu eta olio garbia isuriko dugu ondoren. Hartan gorrituko dugu baratxuri alea. Xerraren gainean isuriko dugu baratxuriaren olioa. Gatza emango diogu orduan haragiari, gatz larria, eta barrura!

Sutatik ateratakoan, perrexila, trauskil pikatua, eta tanta batzuk limoi zuku erantsi ahal izango ditugu baratxuri-olio horretan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Ttotto beroa (hot-dog)

Osagaiak 4 opil luze eta mehe 8 saltxitxa on Piper berde bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Alde batetik irekiko ditugu opilak edo ogiak, eta prest utziko ditugu betetzeko. Padera …

TRIPAKIAK

Tripakiak bizkaiko eran

Tripakiak bizkaiko eran –  Osagaiak Kg erdia txahal mutur Kg bat tripaki, garbi eta lauki handitan moztuak Txahal hanka erdi bat Txerri hanka erdia Txahal zankar hezur bat Tipula bat Baratxuri ale bat Azenario bat …

sukaldean-fondo0

Patata barrubeteak

Osagaiak Kg bat patata ertain Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Alberjinia bat Ximiko bat tomate saltsa Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin) Oliba olioa Irina, arrautza joa …

TXERRI HANKAK JavierLastras

Txerri hankak saltsan

Txerri hankak saltsan Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak (Egosiak erosten badituzu, lan eta plazer gutxiago. Zeuk erabaki) 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba …

behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo zuria, litro laurdena Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, pastilla bat Oliba …