Menua

Gazta fonduea

  • Gazta fonduea
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta fonduea – 

Osagaiak

  • 600 g Beaufort gazta
  • 400 g Comté gazta
  • 200 g Emmental gazta
  • Baratxuri ale bat
  • Botila bat kalitatezko ardo zuri idor
  • 3 koilarakada kirsch, edo antzeko beste edari biziren bat
  • Ogi biribil txigortua, aurreko egunekoa

Gazta fonduea

Errezeta

Fondue delakoa egin ahal izateko, ezinbestekoa da jaki honek mahairatzeko eskatzen duen ontzi berezia edukitzea. Bitan zatituko dugu ogi biribila, xerrak egingo ditugu hurren, eta dadoak azken. Gorde egingo ditugu geroko. Baratxuri bat bitan moztu eta puska horiekin igurtziko dugu hondo zabaleko kazola baten barrua. Ongi kutsatuko ditu baratxuriaren zukuak kazolaren paretak. Su ertainean jarri eta ardoa isuriko dugu kazolan. Irakiten hasi arte utziko dugu egosten. Orduan erantsiko ditugu, pixkana-pixkana, gaztak, dadotan moztuak eta azalik gabe. Bira erabiliko ditugu etengabe zurezko zali edo koilara batez, egoki urtzeko. 15 minutu beharko dira gutxienez, su ertainean baina gelditu gabe, beti bat, gaztak egoki urtu eta ore horixka homogeneo bat itxuratzeko. Gatza eta piperbeltza erantsiko ditugu ondoren, geure gustuko utzi arte. Kirscha edo edari bizia gaineratuko dugu azkenik.

Fondue-ontzian isuriko dugu gazta (mahaiaren erdian ipiniko dugu ontzi berezi hau), eta alkohol-erregailu neurgarri bat egokituko dugu haren azpian, fondue-ontzia epel egon dadin beti.

Ogi dadoak fonduerako erabiltzen diren bi hortzeko sardexkaz ziztatu, heldu eta gaztatan murgilduko ditugu, ongi busti daitezen. Entsalada berde batez eta patata egosiez lagunduko diogu ogi gaztadunari. Afariak aurrera egin ahalean, lodituz joango da gazta edo lodiera galduko du beharbada. Zurezko zaliaz bira batzuk eman eta berriro batuko zaigu gazta-nahastura.

Koipe txigortuzko azal bat gelditu ohi da fondue-ontziaren hondoan: sardexka batez bereizi eta hau gozamena!

Gazta fonduea

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Olagarro eta gazta kazuelatxoa

Olagarro eta gazta kazuelatxoa

Olagarro eta gazta kazuelatxoa –  Osagaiak egositako 2 olagarro erro (300 g inguru) “mantxego” erako gazta laurdena (300 g inguru) pipermina /gozoa oliba olioa mozarela bola bat (120-150 g inguru) zilantro eskukada bat ogi tosta txikiak   …

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde –  Osagaiak Ontzi tapadun bat   Errezeta / Teknika Ongi itxia gorde behar da beti gazta, ontzi tapadun batean, zapore arrarorik har ez dezan. Hozkailuko alde epelenean gordeko dugu, beheko aldean. Hutsean …

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala –  Osagaiak 20 g gurin + 5 g 2 koilarakada bete irin 20 cl esne 20 cl ur 40 g Gruyère gazta, birrindua 3 arrautza + gorringo bat Gatza eta piperbeltz zuri …

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta –  Osagaiak 100 g gurin guri, pomadan 450 g azukre-hauts 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia-hauts Kg bat gazta zuri, joa eta giroko tenperaturan (fromage blanc battu) 3 koilarakada bete irin …