Menua

Gazta tarta piku marmeladarekin

  • Gazta tarta piku marmeladarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta tarta piku marmeladarekin – 

Osagaiak

  • Hondoa prestatzeko:
  • 2 arrautza
  • 100 g gurin guri, pomadan
  • 100 g azukre
  • 100 g pastel-irin ahul
  • Ximiko bat legamia hauts
  • Betegarria prestatzeko:
  • 3 terrina gazta fresko, San Millan edo antzeko
  • Litro laurdena esnegain irakin
  • 3 orri arrain-gelatina, uretan beratuak eta xukatuak
  • 6 piku lehor, txortenik gabe eta dado txikitan pikatuak
  • Gainera:
  • Tarta-molde bat, 24 bat cm-ko diametrokoa
  • Piku marmelada ona

Gazta tarta piku marmeladarekin

Errezeta

Hondoa prestatzeko: Gaia guztiak gopor batean nahasi eta molde baten hondoan igurtzi ahal izango dugun orea lortuko dugu. Hondoa eta paretak ore horretaz igurtzirik dauzkala, labean sartuko dugu moldea, 200º-ko tenperaturan, eta 15 bat minutuan edukiko dugu, gorritu arte.

Betegarria prestatzeko: Esnegaina irakin eta gero erantsiko ditugu gelatinak (aurrez 10 minutuan edukiko ditugu uretan beratzen. Ongi xukatuko ditugu ondoren). Urtu egingo dira. Gopor batean edukiko ditugu gainerako gaiak eta haiekin nahasiko ditugu esnegaina eta gelatina. Ongi nahasi eta labean erretako tarta-hondo hotzaren barruan isuriko dugu nahastura. Giroko tenperaturan mamituko da orea. Hoztu egingo da gero. Ur pixar batekin edo, nahiago badugu, likore xorta batekin arinduko ondoren piku marmelada. Harekin estaliko dugu tarta, gainetik ongi zabalduz.

Gazta tarta piku marmeladarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Gazta fonduea

Gazta fonduea

Gazta fonduea –  Osagaiak 600 g Beaufort gazta 400 g Comté gazta 200 g Emmental gazta Baratxuri ale bat Botila bat kalitatezko ardo zuri idor 3 koilarakada kirsch, edo antzeko beste edari biziren bat Ogi …

sukaldean-fondo0

Kuia marmelada

Osagaiak Kalabaza mamia, azal eta pipitarik gabea, kilo bat 900 g azukre beltz Baso bete ur Bainila leka bat Kanela adaxka bat 2 limoiren zukua Errezeta Kalabaza (kuia) zerrenda finetan moztu, zerrenda ez berdinetan. Kazola …

marrubi-mermelada

Marrubi marmelada

Marrubi marmelada –  Osagaiak 1,5 kg marrubi, garbiak, txortenik gabe 300 g azukre 10 koilarakada limoi zuku Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Errezeta Kazola batean ipiniko ditugu marrubi guztiak, laurdenetan zatitu ondoan. Azukrea, bainila …

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …

gazta enpanadatxoak

Gazta enpanadatxoak nola egin

Gazta enpanadatxoak nola egin –  Osagaiak Enpanadatxoak egiteko 20 ore-disko Gazta beratz krematsua (15 koilarakada), baina loditasun pixka bat duena (betegarria sobera likidoa ez izateko), Filadelfia edo San Millan esaterako) 2 koilarakada azukre Irasagar-gozoki puska …