Menua

Porrusalda kuiarekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Porruak, kg erdia
  • Azenario bat
  • Kuia puska bat
  • 5 patata eder
  • Litro bat ur
  • Haragi-salda pastilla bat
  • 3 koilarakada oliba olio birjina

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Zuritu eta mehe zatituko ditugu porruak, azenarioak eta kuia. zuritu eta gero, garbitu eta xerra mehetan zatituko ditugu patatak. Barazki hauek guztiak kazola zabal batean ipini eta su eztian jarriko ditugu, oliba olioa eta gatz pixka bat erantsi eta gero. 15 minuturen buruan, barazkiek kolorerik bat ere hartu ez dutela, erantsiko ditugu ura eta salda pastilla. Beste 20 minutuan edukiko dugu egosten guztia, su eztian eta eltzea estalita. Bukaeran, gatz puntua neurtu, behar badu zuzendu eta zerbitzatzeko prest edukiko dugu eltzea.

Zerbitzatu aurretik, ogi lehor edo zopako ogi xerra batzuk erantsi ahal izango ditugu, nahi izanez gero, porrusalda pittin bat loditzearren.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

kuia zopa

Kuia zopa

Kuia zopa –  Osagaiak 500 g kuia mami 4 koilarakada handi oliba olio birjina 50 g tipulin, pikatua Litro erdia salda edo ur Gurina, puska bat Jogurt natural erdia Gatza Kuia zopa Errezeta Zuritu eta …

Dilista, azenario eta kuia entsalada

Dilista, azenario eta kuia entsalada

Dilista, azenario eta kuia entsalada –  Osagaiak Egositako dilista edo lenteja pote bat 8 azenario berri/txiki/finak 200 g kuia “roble” letxuga ale bat Eskarola buru bat Sesamoa Oliba olioa Ozpina Kurkuma … Errezeta Lehenik eta behin, dilistak iragazi …

porrusalda

Porrusalda

Porrusalda Osagaiak 4 porru eder 2 azenario eder Patatak, kilo erdia Litro bat ur 4 koilarakada olio Gatza Errezeta Porruak eta azenarioak zuritu eta zati meheak egin. Patatak zuritu eta zatitu, puska txikitan kaskatuz. Su …

VICHYSSOISE EmiYanez

Vichyssoise, porru eta patata zopa

Vichyssoise, porru eta patata zopa Osagaiak Patata zurituak eta xerra mehetan zatituak, kilo erdia 2 porruren alde zuria, garbituta eta patatak bezalatsu zatituta Gurin koilarakada eder bat Gatz zimiko bat Ura, litro 1/2 bat Esnegain …

sukaldean-fondo0

Porru eta urdaiazpiko entsalada

Osagaiak 16 porru ertain Ura eta gatza Urdaiazpikoa (iberikoa bada, hobe), 16 xerra mehe-meheak Oliba olio birjina, 8 koilarakada 2 koilarakada ozpin Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Porruei bizarrak kendu …