Pikillo piperrak txangurruz beteak
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Pikillo piperrak txangurruz beteak –
Osagaiak
- Txangurrua Donostiako eran, hiru kilo laurden
- 15 koilarakada bexamel, ongi egina
- Pikillo piperrak, 2 pote
- Baratxuri-buru bat
- Oliba olioa
- Irina eta arrautza irabiatua
- Gatza
Pikillo piperrak txangurruz beteak
Errezeta
Poteak ireki eta piperrek duten salda kendu. Zartagin handi batean jarri, hondoa ongi estaltzen dutela, baratxuri-buruaren ale libratuekin; aleak azal eta guzti, eta oliba olioz estalirik.
Su eztira hurbildu olioari burbuila zantzuak agertu arte, eta betiere sua ezti-ezti dagoela kontrolatuz. Horrela eduki ordu eta erdiz gutxi gorabehera, eta jiratu tarteka piperrak bi sardexkaz baliatuz, ziztatu gabe, bi aldeak konfita daitezen. Piperrek olioa uherrarazten dutela ikusiko dugu, eta konfitatu ahala gainaldeetan zuku karamelatuaren arrasto batzuk biltzen zaizkiela, eta olio garbituz doala pixkanaka. Orduan atera behar dira. Kontu handiz xukatu, ez puskatzeko, egindakoan oso erraz puskatzen baitira. Olioa gorde, beste batean piperrak konfitatzeko edo frijitzeko. Utzi hozten. Betegarria prestatu, piperrak konfitatzen diren bitartean.
Txangurroa berotzen jarri eta poliki irakinarazi, zuku guztia lurruntzeko, lehor samar utzi behar baita. Orduan gehitu, bat egiteko, bexamela. Gatz puntua zuzendu.Kontu handiz, piperrak epeldu direnean eskuetan erabiltzeko moduan egongo baitira, betegarri hotzaz bete, horrela erosoago lan egin baitaiteke.
Denak bete ditugunean arrautza-irinetan pasatu eta frijitu olio bero-beroan, eta xuka-paperean olio gehiegizkoa kendu. Horrelaxe jan ditzakegu edo tomate saltsa mehe batean edo txangurroen azalekin egindako saltsa amerikar batean sartu. Baina hori beste kontu bat da.
Pikillo piperrak txangurruz beteak
Piper berdeen saltsa
Piper berdeen saltsa – Osagaiak Tipula bat, zerrendatan moztua Haragi salda kontzentratua, mutur bat 6 piper berde garbi, zerrendatan moztuak Albahaka hosto handi bat 2 baso bete ur Oliba olioa Esnegaina Gatza Errezeta Tipula, zerrendatan …
Gernikako piperrak tenpuran
Gernikako piperrak tenpuran – Osagaiak 400 g Gernikako piper fresko eta erdi neurriko 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko …
Pasta barazkiekin
Pasta barazkiekin – Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina Piper berde bat, txiki-txiki egina Piper gorri bat, txiki-txiki egina Porru bat, txiki-txiki egina Lekak, zerrenda laburretan moztuak eta hariak kenduta. Eskutada bat Dozena bat orburu bihotz, …
Pipermorro erreak entsaladan
Osagaiak 15 pipermorro erre, azal eta hazia kenduta, katilu batean jarririk beren zukuarekin Oliba olio birjina, 5 koilarakada Koilarakada bat sagardo-ozpin Gatz zimiko bat Perrexil hosto batzuk, edo hobe albahaka freskoarenak, zerrenda mehetan *Lau pertsonentzat …
Saltsa amerikarra
Saltsa amerikarra Osagaiak Abakando, izkiratzar, otarrainxka edo ganben azalak, kilo bat Txangurru bat, gordinik, puska koxkorretan Oliba olioa Irin pixka bat Nekora txiki bat, gordinik, puska koxkorretan 2 tipulin, txiki-txiki eginda 2 porru, txiki-txiki eginda …