Menua

Pikillo piper beteak entsaladan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Pikillo piperrak, 2 pote
  • Oliba olio pixka bat
  • 2 piper berde, zerrendatan moztuak
  • 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak
  • Baratxuri ale bat
  • Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako hegaluze ongi hautatua, 8 puska
  • 6 koilarakada tomate saltsa
  • Perrexil xehatua
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Poteak ireki eta piperrek duten salda kendu. Zartagin batean lehen erabilitako olio pixka bat jarri, eta jarri han tipulina, piper berdeak eta baratxuri xehatua eztiki frijitzen, gatz pixka bat emanda. Su eztian egiten utzi 30 minutuz, eta pixka bat gorritzen hasten utzi. Bitartean hegaluzeari olioa kendu eta izpitu.

Barazkia eztiki frijitu denean, olioa kendu, katilu batean jarri, hegaluze izpitua eta tomate saltsa gehitu. Bat egin dadila, eraginez, perrexil xehatu pixka bat gehitu, gatz puntua probatu eta, behar izanez gero, zuzendu. Hor dugu piperren betegarria. Orain, bete, kontu handiz, hautsi edo lehertu ez daitezen.

Erretilu batean paratu eta ozpin saltsaz edo allioli mehe-mehe batez ongi zipriztindurik.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua tipula eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …

romesko saltsa

Romesco saltsa

Romesco saltsa –  Osagaiak Tomate helduak, garbiak, osorik, 800 g Baratxuri-buru bat Hur txigortuak, 2 koilarakada Ogi koskor bat, txigortua 4 piper txorizero 12 koilarakada oliba olio birjina estra 2 koilarakada Xerezko ardo-ozpin Errezeta Tomateak …

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak –  Osagaiak 4 bakailao solomo pil-pilean eginak, beren saltsa eta guzti 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Pikillo piperrak, 2 pote …

Mojo picon

Mojo picon

Mojo picon –  Osagaiak Baratxuri-buru bat, zuritua Eskukada bat palmondo piper lehor Eskukada bat kumino Koilarakada oparo bat piperrauts gozo Litro laurdena oliba olio birjina 10 koilarakada ardo-ozpin 2 moldeko ogi-xerren mamia Eskukada bat arbendol, …

sukaldean-fondo0

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berdi handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Piperrak garbitu …