Pikillo piper beteak entsaladan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Osagaiak
- Pikillo piperrak, 2 pote
- Oliba olio pixka bat
- 2 piper berde, zerrendatan moztuak
- 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak
- Baratxuri ale bat
- Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako hegaluze ongi hautatua, 8 puska
- 6 koilarakada tomate saltsa
- Perrexil xehatua
- Gatza
*Lau pertsonentzat
Errezeta
Poteak ireki eta piperrek duten salda kendu. Zartagin batean lehen erabilitako olio pixka bat jarri, eta jarri han tipulina, piper berdeak eta baratxuri xehatua eztiki frijitzen, gatz pixka bat emanda. Su eztian egiten utzi 30 minutuz, eta pixka bat gorritzen hasten utzi. Bitartean hegaluzeari olioa kendu eta izpitu.
Barazkia eztiki frijitu denean, olioa kendu, katilu batean jarri, hegaluze izpitua eta tomate saltsa gehitu. Bat egin dadila, eraginez, perrexil xehatu pixka bat gehitu, gatz puntua probatu eta, behar izanez gero, zuzendu. Hor dugu piperren betegarria. Orain, bete, kontu handiz, hautsi edo lehertu ez daitezen.
Erretilu batean paratu eta ozpin saltsaz edo allioli mehe-mehe batez ongi zipriztindurik.
Saltsa bizkaitarra
Saltsa bizkaitarra – Osagaiak 1,1 kg tipula zuri, zerrenda mehetan moztua 1,1 kg tipula gorri, zerrenda mehetan moztua 3 baratxuri ale, osorik eta zurituak 3 ale piperbeltz 12 koilarakada oliba olio Urdaiazpikoaren hezurra, puska txiki …
Piper berde beteak entsaladan
Piper berde beteak entsaladan – Osagaiak 12 piper berde luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 2 piper berde, luzetara moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako …
Mojo picon
Mojo picon – Osagaiak Baratxuri-buru bat, zuritua Eskukada bat palmondo piper lehor Eskukada bat kumino Koilarakada oparo bat piperrauts gozo Litro laurdena oliba olio birjina 10 koilarakada ardo-ozpin 2 moldeko ogi-xerren mamia Eskukada bat arbendol, …
Piper berdeak arkume hankaz beteak
Piper berdeak arkume hankaz beteak – Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat …
Pipermorroak erreta
Osagaiak 15 pipermorro gorri Baratxuri-buru 1 Oliba olio zorrotada bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Piperrak uretan garbitu eta xukatu. Osorik utzi, ez zurtoina, ez haziak, ez ezer kendu gabe. Baratxuri aleak askatu burutik, eta azal …