Bruselatxoak baratxuriarekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Bruselatxoak baratxuriarekin –
Osagaiak
- 400 g bruselatxo
- 2 baratxuri ale, xerratan moztuak
- 8 koilarakada oliba olio
- Gatza
Errezeta
Eltze batean ura jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Bruselatxoak garbitu eta bitan egingo ditugu ondoren, txikiak ez badira. Ura irakiten hasi orduko erantsiko ditugu bruselatxoak eta 15-20 minutuan edukiko ditugu ondoren egosten. Xukatu eta berotasunean edukiko ditugu.
Padera txiki batean, “dantzan” jarriko ditugu bi baratxuri aleak oliotan. Xukatu berri ditugun bruselatxoen gainean isuriko dugu baratxuri-olio errea. Dastatu eta gatz puntua zuzenduko dugu, behar izanez gero. Olio gutxiago erabil dezakegu eta, haren ordez, gurin puska eder bat erantsi bukaeran.
Bruselatxoak baratxuriarekin
Bruselatxoak kreman
Bruselatxoak kreman – Osagaiak 400 g bruselatxo Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Gurina, pittin bat Baso bete esne gain urtu Gatza Bruselatxoak kreman Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu …
Bruselatxoak beren horretan
Bruselatxoak beren horretan – Osagaiak 400 g bruselatxo 4 koilarakada oliba olio birjina estra Gurina, pixka bat Gatza Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Bruselatxoak garbitu eta bitan egingo ditugu ondoren, …
Bruselatxoak urdaiazpikoarekin
Bruselatxoak urdaiazpikoarekin – Osagaiak 400 g bruselatxo 50 g urdaiazpiko serranoa, dadotan 2 baratxuri ale dl bat oliba olio Gatza Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Bruselatxoak garbitu eta bitan egingo …