Menua

Brokoli egosia patata eta baratxuriarekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Brokoli eder bat edo bi ertain
  • 4 patata ertain, zurituak
  • 4 baratxuri ale, xerratan moztuak
  • 8 koilarakada oliba olio
  • Gatza

Errezeta

Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu eta zuztarra moztuko diogu ondoren brokoliari. Mulkoak bananduko ditugu ondoren. Garrantzitsua da mulkoak sorrarazten dituen zuztarra edo zurtoina ez botatzea, brokoliaren gainerako aldeekin egosi ahal izango baitugu zuritu eta hirutan edo lautan zatitu ostean. Alde goxoena da hori.

Ur hotzean ongi garbitu, xukatu eta, ura irakiten hasi orduko, sartuko ditugu brokolia eta patatak eltzean. 10-15 minutuan edukiko ditugu sutan, tapatu gabe. Kolore bizia galduko du brokoliak, tapatzen badugu. Labanaren punta zati lodienean ziztatuz jakingo dugu brokolia eta patata xamur dauden ala ez.

Padera txiki batean, olio berotan jarriko ditugu baratxuriak, “dantzan” hasi arte. Olio erre hori brokoli eta patata egosi eta xukatu berrien gainean isuri eta, gatz pixarra eman ondoan, mahairako prest edukiko dugu guztia.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

patata pastela

Patata pastela

Patata pastela –  Osagaiak 0,6 kg patata 200 g esnegaina 30 g oliba olio 120 g hirugiharra Piper hauts beltza perrexila gazta 25 g ura Patata pastela Errezeta: Patata zuritu eta xerra finetan moztu. Uretan …

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi –  Osagaiak Ura Gatza nola egosi Teknika / Errezeta Barazkiena baino 5 aldiz handiagoa izango da egosteko erabiliko dugun uraren bolumena. Eltzean egosiko ditugu barazkiak, baina ez aluminiozkoan, ilundu egiten baititu gai …

sukaldean-fondo0

Patata salteatuak

Osagaiak Patata ertainak, kilo bat 2 baratxuri ale, xehatuak 6 koilarakada oliba olio Gurin puska txiki bat Gatza Errezeta Patatak zuritu eta cm bat lodiko xerrak egin. Uretan garbitu almidoia kentzeko eta ondo lehortu. Zartagin …

Patata tortilla

Patata tortilla

Patata tortilla –  Osagaiak 2 dl oliba olio 200 g tipulin, pikatua 100 g piper berde, pikatua baratxuri ale bat, pikatua 800 g patata, zurituak eta dadotan moztuak 8/9 arrautza fresko Gatza Errezeta Padera zabal …

sukaldean-fondo0

Zorroko patata purea nola konpondu

Osagaiak Zorroko patata purea Esnea Esnegaina Gatza Piperbeltza Errezeta Zorroko patata-pure bat konpontzeko, ez egin kasurik sekula paketean fabrikatzaileak dioenari, behin ere ez. Esaten duten ur kopuruaren ordez, esnea edo esnegain likidoa jarri, erdi eta …