Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan –
Osagaiak
- 8 baratxuri xister, xerratan
- Pipermin lehorra, pixar bat
- Zorrotada bat oliba olio
- Ogi txigortua edo zopako ogia, puska eder bat (60 bat g)
- 4 koilarakada bete tomate saltsa
- Koilaratxokada bat piper txorizeroaren mami (kontserbakoa izan daiteke)
- Ximiko bat piperrauts gozo
- Mutur bat haragi-salda kontzentratu, birrindua
- Litro erdia ur bero
- 2 bakailao solomo geza eta izoztu
- Gatza
Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin
Errezeta
Mikrouhinetarako ontzi egoki batean ipiniko ditugu baratxuriak, olioa, pipermina eta gatza. Indar betean maneatuko ditugu gaiak tapatu gabe, 2 bat minutuan. Haien ostean erantsiko ditugu ogia, xerratan moztua, tomate saltsa, piper txorizeroaren mamia, piperrautsa, salda kontzentratua, ur beroa eta gatza. Nahastura honetan sartuko ditugu, halaber, bakailao solomo biak. Tapaturik maneatuko ditugu zopa-gaiak, 15 bat minutuan eta indar betean.
Bakailao solomoak aterako ditugu ondoren (hozkagai gisa erabiliko ditugu geroago). Papurtu eta alde bat utziko dugu azala, oso gelatinatsua delako. Tapaturik utziko ditugu zopa-gaiak minutu batzuetan, ogia behar moduan hanpa dadin eta baratxuri zopari ohiko itxura klasikoa eman diezaion, lodi xamar. Orduan gaineratuko dugu bakailao papurtua. Biraka nahasiko dugu guztia.
Labeak ez badu plater birakaririk, garrantzitsua da pare bat minutuan behin laurdena iraultzea.
Sutatik atera bezain laster erantsi ahal izango diogu zopari arrautza bat, joa. Biraka eragin eta hornituago geldituko zaigu modu horretan zopa.
Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan

Mojo picon
Mojo picon – Osagaiak Baratxuri-buru bat, zuritua Eskukada bat palmondo piper lehor Eskukada bat kumino Koilarakada oparo bat piperrauts gozo Litro laurdena oliba olio birjina 10 koilarakada ardo-ozpin 2 moldeko ogi-xerren mamia Eskukada bat arbendol, …

Bakailaoa pil-pilean
Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Oliba olioa, gradu batekoa (1º), puskak ongi estaltzeko moduan 8 baratxuri ale, osorik Kaienako pipermina, mutur bat Errezeta Bakailao puskak ongi sartuko diren kazola batean …

Ozpin-olioa baratxuriekin
Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia 200 g Xerezko ardo-ozpin Soja saltsa, bi koilarakada Limoi zukua, litro laurdena 6 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Gatza eta piperbeltz beltza, …

Bakailao freskoa saltsa berdean
Osagaiak 4 solomo bakailao fresko, 220 g bakoitzak 200 g arrain salda edo ur 4 koilarakada oliba olio 2 baratxuri xister, pikatuak Ximiko bat irin Perrexil pikatua Gatza Errezeta Olioa ipini eta su eztian jarriko …

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin
Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin – Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …