Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan –
Osagaiak
- 8 baratxuri xister, xerratan
- Pipermin lehorra, pixar bat
- Zorrotada bat oliba olio
- Ogi txigortua edo zopako ogia, puska eder bat (60 bat g)
- 4 koilarakada bete tomate saltsa
- Koilaratxokada bat piper txorizeroaren mami (kontserbakoa izan daiteke)
- Ximiko bat piperrauts gozo
- Mutur bat haragi-salda kontzentratu, birrindua
- Litro erdia ur bero
- 2 bakailao solomo geza eta izoztu
- Gatza
Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin
Errezeta
Mikrouhinetarako ontzi egoki batean ipiniko ditugu baratxuriak, olioa, pipermina eta gatza. Indar betean maneatuko ditugu gaiak tapatu gabe, 2 bat minutuan. Haien ostean erantsiko ditugu ogia, xerratan moztua, tomate saltsa, piper txorizeroaren mamia, piperrautsa, salda kontzentratua, ur beroa eta gatza. Nahastura honetan sartuko ditugu, halaber, bakailao solomo biak. Tapaturik maneatuko ditugu zopa-gaiak, 15 bat minutuan eta indar betean.
Bakailao solomoak aterako ditugu ondoren (hozkagai gisa erabiliko ditugu geroago). Papurtu eta alde bat utziko dugu azala, oso gelatinatsua delako. Tapaturik utziko ditugu zopa-gaiak minutu batzuetan, ogia behar moduan hanpa dadin eta baratxuri zopari ohiko itxura klasikoa eman diezaion, lodi xamar. Orduan gaineratuko dugu bakailao papurtua. Biraka nahasiko dugu guztia.
Labeak ez badu plater birakaririk, garrantzitsua da pare bat minutuan behin laurdena iraultzea.
Sutatik atera bezain laster erantsi ahal izango diogu zopari arrautza bat, joa. Biraka eragin eta hornituago geldituko zaigu modu horretan zopa.
Baratxuri zopa bizkorra bakailaoarekin, mikrouhinetan
Ozpin-olioa baratxuriekin
Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia 200 g Xerezko ardo-ozpin Soja saltsa, bi koilarakada Limoi zukua, litro laurdena 6 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Gatza eta piperbeltz beltza, …
Bakailaoa bizkaiko eran
Bakailaoa bizkaiko eran – Osagaiak Kg bat bakailao, beratua eta 250 g-ko puskatan moztua, lehor eta ezkatarik gabe Kg erdia tipula gorri, zerrendetan moztua 10 piper txorizeroen mamia, uretan beratu ondoren Porru bat, pikatua 2 …
Berakatza ahora etor ez dakigun
Berakatza edo baratxuria ahora etor ez dakigun, hoberena da zuritu, zatitu eta haren barruan dagoen ernamuina kentzea, oso pisua baita janez gero. Ernamuin hori berdekara kolorekoa izaten da. gainera, lizun kontutan ibiltzeko asmoz bazaude, gainera, …
Ganbak baratxuritan
Ganbak baratxuritan – Osagaiak 40 ganba 8 baratxuri ale 4 kaienatxo 10 goilarakada oliba olio gatza … Errezeta Ganbak zuritu eta hotzetan gorde. Baratxuri atalak zuritu eta xerratu. Zartagin txiki batean, baratxuria eta kaienak gorritzen …
Bakailaoa beratzeko era
Osagaiak Ura Bakailaoa Errezeta Bakailaoa prestatzerakoan gakoetako bat, zalantzarik gabe, bakailaoaren beraren kalitateaz gain, ongi beratzea da, ongi gezatzea.Ahal dela, hozkailuan egingo dugu. Bakailaoa ur hotzarekin sartu eltze batean. Ura, gutxienez, bakailaoa halako hiru izan …