Menua

Pasta salteatua, baratxuri, perrexil eta karrakelekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

sagaiak

  • 6 baratxuri ale, xaflatan moztuak
  • 8 koilarakada oliba olio
  • Perrexil pikatua
  • Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak
  • 600 g pasta, egosia berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira espagetiak edo tagliatelleak)

Errezeta

Olioa eta baratxuri xaflak ipini eta su ezti-eztian jarriko dugu padera bat. Mantso egingo dira baratxuriak, olioari zapore egokia eman diezaioten. 10 minuturen buruan biziagotuko dugu sua, eta azaletik gorritzen utziko ditugu baratxuriak. Pasta egosi berria xukatua erantsiko dugu orduan, baratxuri-oliotan ongi kutsa dadin. Perrexila eta magurio barruak gainetik bota, eta une batzuetan edukiko ditugu berotzen, lehortzen utzi gabe. Mahairako prest egongo dira orduan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

ziazerba lasagna

Ziazerba lasagna

Ziazerba lasagna Osagaiak Lasagnarako pasta, pakete bat (aldez aurretik egosi behar ez dena erostea hobe) 2 tipulin, txiki-txiki eginak 3 baratxuri ale, txikituak 5 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, kilo erdia (txerrikia, behikia edo txahalkia, …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi eta limoi azalarekin

Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …

sukaldean-fondo0

Pasta soja-saltsa eta oilaskoarekin

Osagaiak 2 oilasko papar, zerrendatan moztuak Tipula bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 porru, pikatuak Eskukada bat barrengorri, xerratan moztuak Oliba olioa 300 g pasta txinatar Zorrotada on bat soja saltsa Errezeta Padera batean, …

Pasta entsalada

Pasta entsalada

Pasta entsalada –  Osagaiak Pasta egosia eta freskatua, makarroiak edo “galets”, kilo erdia 3 tomate, helduak Piper berde bat, txiki-txiki egina Tipulin bat, txiki-txiki egina Gatza … Errezeta Hasteko tomateei azala kendu eta dado txikitan …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi xehatu eta esnegainarekin

Osagaiak Tipulin bat, txikitua 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Perrexil xehatua 600 g …