Menua

Arroza oilaskoarekin

  • Arroza oilaskoarekin
  • arroza
  • arroza oilaskoarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arroza oilaskoarekin – 

Osagaiak

  • arroza4 koilarakada handi oliba olio birjina
  • Oilasko garbi bat zati txikitan moztua
  • Bi baratxuri ale, xehatuak
  • Tipulin handi bat, pikatua
  • Piper berde handi bat, pikatua
  • Xorta bat baratxuri fresko, pikatuak
  • 500 g arroz, ale biribilekoa
  • 3 koilarakada tomate saltsa
  • 1,3 l oilasko-salda edo ur
  • 10 izpi azafrai
  • Gatza

Arroza oilaskoarekin

Errezeta

Kazola zabal batean isuriko dugu olioa. Kazola su bizian jarri eta oilasko zatiak, aurrez gatza emanak, frijituko ditugu bertan, azaletik ongi txigor daitezen arte. Goritu ahala erretiratuko ditugu puskak plater batera.

Sua eztitu eta baratxuria, tipulina, piper berdea eta baratxuri freskoak erantsiko ditugu ondoren, gatz pixka bat emanez eta zurezko zaliaz iraularaziz, kolorerik har ez dezaten. 10 minuturen buruan erantsiko ditugu oilasko zatiak eta tomate saltsa eta iraulaldi batzuk emango dizkiegu, ongi friji daitezen; Arroza irauli, nahasi eta salda edo ur beroa isuriko dugu ondoren (ura bada, haragi-salda pastilla mutur bat erantsiko diogu), bai eta azafrai izpiak ere. Gatz pittin bat eman eta su eztian egosiko dugu guztia, tapaturik, 16/18 minutuan. Denbora-tarte hori igaro eta gero, sua itzali, kazola minutu batzuetan pausatzen utzi eta berehala zerbitzatuko dugu.

Arroza oilaskoarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Arroz eta hegaluze pastel hotza

Osagaiak Kg erdia arroz zuri, egosia 300 g hegaluze, kontserbakoa eta xukatua 250 g tomate saltsa hotz 250 g maionesa hotz 6 pikillo piper, zerrendatan moztua 2 eskukada oliba beltz eta berde, hezurrik gabe Errezeta …

PERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco

Perretxiko risottoa

Perretxiko risottoa –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …

sukaldean-fondo0

Oilasko paparrak urdaiazpiko eta gaztarekin

Osagaiak 8 oilasko papar xerra, liburu gisa irekiak, bete ahal izateko 8 urdaiazpiko xerra, egosia edo iberikoa, aurrekontuaren arabera 8 gazta xerra fin, gazta koipetsua, urtzeko modukoa Oliba olioa 4 baratxuri ale, zanpatuak Irina eta …

sukaldean-fondo0

Oilasko hegalak labean Javiren eran

Osagaiak Kg bat oilasko hegal, muturrak moztuak 3 patata ertain, zurituak eta xerratan moztuak 2 tipulin ertain, pikatuak Gatza, piperbeltza eta muskat intxaurra Xorta bat ardo zuri Oliba olioa *Lau pertsonentzat Errezeta Labe-erretilu batean oliba …

sukaldean-fondo0

Arroz zuria baratxuri eta perrexilarekin

Osagaiak 6 koilarakada handi oliba olio birjina 4 baratxuri ale, pikatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l salda edo ur 2 koilarakada handi perrexil xehatu Errezeta Kazola batean olioa ipini eta su eztian jarriko …