Menua

Arroza oilaskoarekin

  • Arroza oilaskoarekin
  • arroza
  • arroza oilaskoarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arroza oilaskoarekin – 

Osagaiak

  • arroza4 koilarakada handi oliba olio birjina
  • Oilasko garbi bat zati txikitan moztua
  • Bi baratxuri ale, xehatuak
  • Tipulin handi bat, pikatua
  • Piper berde handi bat, pikatua
  • Xorta bat baratxuri fresko, pikatuak
  • 500 g arroz, ale biribilekoa
  • 3 koilarakada tomate saltsa
  • 1,3 l oilasko-salda edo ur
  • 10 izpi azafrai
  • Gatza

Arroza oilaskoarekin

Errezeta

Kazola zabal batean isuriko dugu olioa. Kazola su bizian jarri eta oilasko zatiak, aurrez gatza emanak, frijituko ditugu bertan, azaletik ongi txigor daitezen arte. Goritu ahala erretiratuko ditugu puskak plater batera.

Sua eztitu eta baratxuria, tipulina, piper berdea eta baratxuri freskoak erantsiko ditugu ondoren, gatz pixka bat emanez eta zurezko zaliaz iraularaziz, kolorerik har ez dezaten. 10 minuturen buruan erantsiko ditugu oilasko zatiak eta tomate saltsa eta iraulaldi batzuk emango dizkiegu, ongi friji daitezen; Arroza irauli, nahasi eta salda edo ur beroa isuriko dugu ondoren (ura bada, haragi-salda pastilla mutur bat erantsiko diogu), bai eta azafrai izpiak ere. Gatz pittin bat eman eta su eztian egosiko dugu guztia, tapaturik, 16/18 minutuan. Denbora-tarte hori igaro eta gero, sua itzali, kazola minutu batzuetan pausatzen utzi eta berehala zerbitzatuko dugu.

Arroza oilaskoarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

oilasko zopa

Oilasko zopa

Oilasko zopa –  Osagaiak Oilasko bat, puska txikietan zatitua, barruki eta guzti, horiek ere pikatuak Tipulin bat Azenario bat 2 porru Xorta bat ardo zuri 4 koilarakada tomate saltsa 4 baratxuri ale Oliba olioa Eskukada …

PERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco

Perretxiko risottoa

Perretxiko risottoa –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …

oilasko kroketak

Oilasko kroketak

Oilasko kroketak Osagaiak Tipulin txiki bat 75 g gurin + 75 g oliba olio birjina 250 g irin 2,3 l esne Arrautza egosi bat, pikatua 400 g oilasko papar, hezurrik eta azalik gabe Errezeta Irakiten …

OILASKOA SALTSAN LuizEduardo

Oilaskoa saltsan

Oilaskoa saltsan Osagaiak Oilasko bat, ederra, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 6 koilarakada tomate saltsa Oliba olioa Litro erdia salda edo ur Gatza   Errezeta Oliba olioa kazola zabal …

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin Osagaiak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Tipula bat, pikatua Xorta bat leka, haririk gabe eta zatituak 2 eskukada txanpinoi, zatituak 4 orburu garbi, laurdenkatuak Alberjinia …