Menua

Arroz zuria baratxuri eta perrexilarekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 6 koilarakada handi oliba olio birjina
  • 4 baratxuri ale, pikatuak
  • 500 g arroz, ale biribilekoa
  • 1,3 l salda edo ur
  • 2 koilarakada handi perrexil xehatu

Errezeta

Kazola batean olioa ipini eta su eztian jarriko dugu. Baratxuria erantsi eta dantzan hasi dela sumatu orduko irauliko dugu arroza. Zurezko zaliaz etengabe eragin eta perrexila xehatua eta salda edo ur beroa gaineratuko ditugu ondoren. Ura erantsiz gero, haragi-salda pastilla on batez gozatuko dugu arroza. Gatza emango diogu ondoren. Irakiten hasi arte egon ondoan, sua eztitu eta 16/18 minutuan edukiko dugu arroza irakiten kazola estalirik daukagula.

Denbora-tarte hori igaro eta gero, sutatik atera eta gutxienez 2 minutuan edukiko dugu kazola pausatzen, tapaturik. Mahairatu egingo dugu ondoren. Ezin egokiagoa da arroz hau txipiroi batzuekin, arrautza frijituekin edo saltxitxa batzuen ondoan jateko, tomate saltsaz ongi igurzten badugu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Risottoa

Risottoa

Risottoa –  Osagaiak 6 koilarakada handi oliba olio birjina 2 baratxuri ale, xehatuak 2 tipulin handi, pikatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l salda edo ur Koilarakada bat gazta koipetsu, birrindua 2 koilarakada esnegain, …

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin Gure mahaietan ezin da falta plater hau: fina bezain gustagarria da, batez ere arroza eta txirlen puntuarekin asmatzen bada. Esan beharrik ez dago txirlak zenbat eta fresko eta salbaiagoak, hobeto aterako zaizula, baina …

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin Osagaiak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Tipula bat, pikatua Xorta bat leka, haririk gabe eta zatituak 2 eskukada txanpinoi, zatituak 4 orburu garbi, laurdenkatuak Alberjinia …

arroza abankandoarekin

Arroza abakandoarekin

Arroza abakandoarekin Osagaiak 2 abakando, 700 bat gramokoa bakoitza Ura eta gatza 5 koilarakada oliba olio Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 6 koilarakada tomate saltsa 600 g arroz (ale biribileko …

Arroz paella

Arroz paella

Arroz paella –  Osagaiak 5 koilarakada oliba olio Baratxuri-buru bat 3 piper txorizero edo 5 piper lehor oso, zuztarrik gabe 4 piper berde Kg erdia txerri haragi, gizenik gabe eta puskatan Oilasko izter bat, hezurra …