Menua

Merlenka solomoak eskabetxean mikrouhinetan maneatuak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 tipulin eder, zerrendatan moztuak
  • Xorta bat oliba olio
  • Erramu hosto bat
  • Ezkaia, bi adaxka
  • Iltze usaintsu bat
  • 8 baratxuri ale, zurituak eta xerratuak
  • 15 koilarakada oliba olio birjina
  • 5 koilarakada ardo zuri
  • 10 koilarakada sagardo-ozpin
  • Koilarakada erdia piperrauts gozo
  • Koilarakada erdia piperrauts min
  • 4 merlenka solomo, izoztuak

Errezeta

Mikrouhinetan egokia den ontzi batean jarriko ditugu tipulina, olioa, erramua, ezkaia, iltzea eta baratxuri xerrak. Tapatu gabe maneatuko ditugu indar betean, 10 bat minutuan. Haien ostean, olioa, ardo zuri, ozpina eta piperrautsak gaineratuko ditugu, Indar betean edukiko ditugu berriz ere, 3 bat minutuan, koilaraz aldian behin nahasiz.

Merlenka solomo izoztuak sartuko ditugu orduan eskabetxean, barazkiaz eta zukuz ongi estalirik. Tapaturik edukiko ditugu oraingoan, 10 bat minutuan.

Epea igaro eta pausatzen utziko dugu guztia, tapaturik. Giroko tenperaturan dagoenean jango ditugu solomoak eta. Labeak ez badu plater birakaririk, garrantzitsua da pare bat minutuan behin laurdena iraultzea.

Eskabetxe hau hobe da bezperan edo ordu batzuk lehenago prestatzea. Egin eta gero, pausatzen utzi ahal izango dugu, jango dugun unera arte. Mikrouhinetan epelduko dugu orduan, hainbat minutuan. Patata egosi batzuekin (eskabetxean onduko ditugu) eta entsalada batekin aurkeztuko dugu legatza eskabetxean.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Merlenka plantxan baratxuri-olioarekin

Merlenka plantxan baratxuri-olioarekin

Merlenka plantxan baratxuri-olioarekin –  Osagaiak 4 merlenka solomo, hezurrik gabe 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Gatza … Errezeta Gatza bi aldeetatik eman eta …

Merlenka kokotea labean errea

Merlenka kokotea labean errea

Merlenka kokotea labean errea –  Osagaiak 2 merlenka kokote eder, 4 lagunentzat, bitan irekiak, mintz beltzik gabe (erretzeko prestatzeko eskatuko diogu arrain-saltzaileari). Baso erdi bat ardo zuri 10 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerratan …

sukaldean-fondo0

Merlenka kokotxak saltsa berdean

Osagaiak 850 bat g merlenka kokotx, azalik eta bizarrik gabe, gatza emanak 4 dl oliba olio birjina Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil pikatua Errezeta Kazola, batean, olioarekin …

sukaldean-fondo0

Merlenka saltsa berdean

Osagaiak 4 merlenka solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua Litro laurdena arrain salda edo ur Gatza Errezeta Olioa isuri eta su eztian …

Merlenka

Merlenka egosia barazki eta oliba olio birjinarekin

Merlenka egosia barazki eta oliba olio birjinarekin –  Osagaiak 4 merlenka tronkotx edo domina eder, azalarekin, ezkatarik eta alboko hezurrik gabe. 2 tipulin, zurituak 4 porro txiki garbi 4 patata ertain 4 azenario, zurituak 2 …