Menua

Txahal mingaina ardo beltzaren saltsan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Txahal mingain bat
  • 1,5 l ur
  • Haragi salda kontzentratua, pastilla bat
  • Tipula bat, zerrendetan zatitua
  • 2 baratxuri ale
  • 2 azenario, xerratuak
  • Porru bat, xerratua
  • Oliba olio pixar bat
  • Baso handi bat ardo beltza
  • Arrautza, irina eta olioa, irin-arrautzatan pasatzeko

Errezeta

Kazola batean olio tanta bat isuri, eta gorritzen ipiniko dugu mingaina, alde guztietatik txigortu arte. Ondo txigortu dela ikustean atera egingo dugu kazolatik. Orduan kazolara irauliko ditugu barazkiak, eta erdi egosten utziko ditugu su eztian. Eginak daudenean, erantsiko dugu ardoa eta irakiten utziko dugu guztia lurrindu arte. Berriro ere sartuko dugu mingaina kazolan, ur beroz estali eta haragi salda pastilla erantsiko diogu. Su eztian egosten utziko dugu guztia mingaina xamur gelditu dadin arte (noizean behin pixka bat ziztatu behar da egoste puntua ikusteko). Ordu pare bat beharko ditu egosteko (presio-eltzea erabiltzen badugu, 50 minutu). Ondo egosi eta xamurtu denean, xukatu.

Epeltzen hasi denean, azala kenduko diogu mingainari. Xerrak egin eta irin-arrautzatan pasako dugu ondoren. Olio bero ugarian frijitu eta paper xurgatzailean xukatuko ditugu xerrak, soberan duten koipea kentzeko. Horren ostean, ondo xehatu eta iragazki fin batean pasako dugu saltsa. Mingain xerrak saltsan sartu eta gatz puntua zuzenduko dugu ondoren. Zerbitzatu aurretik pausatzen utzi.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txerri mutur irin-arrautzeztatua

Osagaiak 6 txerri mutur garbi eta ilerik gabe Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean oliba olio xorta …

sukaldean-fondo0

Behi saiheskia saltsan

Osagaiak 2 kg behi saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa …

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …

sukaldean-fondo0

Txerri muinak egosteko era

Beharrezkoak 8 txerri muin Baratxuri-buru baten aleak, azala eta guzti Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Perrexil adaxka batzuk Xorta bat oliba olio Xorta bat sagardo-ozpin Ura eta gatza Errezeta Muinak uretan pasa eta beratzen …

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Txerri mingaina eta patatak entsaladan –  Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Eskukada bat perrexil, trauskil moztua Oliba olio birjina Xorta …