Menua

Txahal gibela kaparrekin

  • Txahal gibela
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txahal gibela kaparrekin – 

Osagaiak

  • Kilo bat txahal gibel, xerratan moztua, erdi tamainako xerrak
  • 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak
  • 4 baratxuri ale
  • 2 eskukada kapar, ozpinetan
  • Oliba olioa
  • 2 limoiren zukua
  • Gatza

Txahal gibela kaparrekin

Errezeta

Kazola zabal batean ipiniko ditugu tipulak, gatza eta oliba olioa. Kazola su eztian jarri eta astiro-astiro gorritzen utziko dugu tipula, 45 minutuan.

Padera batean olio pixar bat isuri eta su bizian ipiniko dugu. Gibela erantsiko dugu ondoren, pixkana-pixkana, erretzen utzi gabe, eta oliotan gorritzen utziko dugu segundo batzuetan, lehortzen utzi gabe. Buelta batzuk emango dizkiogu, azal gorrituaren azpian haragi gorrixka eta hezea gera dadin. Zati guztiak sutan salteatu ondoren, erantsi egingo ditugu limoi zukua eta kaparrak, eta urritzen utziko dugu zukua, hondoan erantsita geratu den haragi zuku hondarrekin elkar dadin. Gibel gorritua, kaparrak eta urritutako zukua tipula beroaren gainean irauliko ditugu ondoren, eta istant batzuetan irakiten utziko dugu guztia, su eztian. Pausatzen utzi eta zerbitzatuko dugu.

Txahal gibela kaparrekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Foie-gras salteatua tipula, ozpin eta eztiarekin

Osagaiak 4 tipula, zerrendetan moztuak Oliba olioa 4 koilarakada Modenako ozpin edo antzeko ozpin gozoren bat Koilarakada bat ezti 8 xerra lodi foie-gras edo gibel fresko, 100 bat g bakoitzak Gatza eta piperbeltza, eho berria …

sukaldean-fondo0

Txahal arandoiak irin-arrautzetan pasatuak

Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osoak Irina eta arrautza, joa Gatza Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, arandoiak sartu eta ozpin …

Foie

Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia

Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia – Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo Foie-gras naturalaren terrina portzelanan …

Txahal haragia patatekin

Txahal haragia patatekin

Txahal haragia patatekin –  Osagaiak 1,5 kg txahal haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada tomate …

sukaldean-fondo0

Foie-gras salteatua sagarrekin

Osagaiak Mutur bat gurin 6 sagar, zurituak eta ataletan moztuak (limoi zukuaz garaztatuko ditugu belztu ez daitezen) Pixar bat azukre beltz Xorta bat moskatel Xorta bat sagar-likore 8 xerra lodi ahate foie-gras edo gibel fresko, …