Menua

Tomateak okelaz beteta Carolaren eran

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko
  • 2 tipulin, xehatuak
  • 3 baratxuri ale, xehatuak
  • 4 koilarakada oliba olio
  • Haragi xehatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizenduna, lehorra izan ez dadin)
  • Tomate saltsa, 10 koilarakada
  • Perrexil xehatua
  • Ardo zuria, basokada bat
  • Gurin puska eder bat
  • Gatza eta azukrea

Errezeta

Zurtoina fruituari itsatsia badago, ez mototsa kendu, politagoak geldituko baitira tomateak labetik pasatu eta gero. Bestetik, tomateei azpialdean egin ebaki bat, gurutze tankeran. Jarri ura suelto irakiten eta borborka hasten denean sartu tomateak, sail txikitan, eta eduki ur irakinetan segundo batzuez. Berehala sartu ur izoztuan, freskatzeko. Tomate guztiak uretatik pasatakoan edo galdostutakoan (sukaldari saritu batek esango lukeen bezala) azala kendu eta goiko aldean ebaki bat egin, txapel moduko bat kentzeko. Koilara txiki batekin, edo, aski ez bada, labana zorrotz batekin, barnealdea hustu, eta betetzeko hutsune bat utzi. Kendutako mamia xehatu eta tomateen barnealdea gozatu, gatz eta azukre pittin batekin.

Zartagin batean jarri olioa, baratxuri aleak, gatz pittin bat eta tipulina, eta su ezti-eztira hurbildu. Barazkia ezari-ezarian egiten utzi 20 minutuz.
Pasatutakoan, sua bizitu eta gehitu haragi xehatua eta utzi egiten 20 minutuz, zurezko koilaraz eraginez etengabe, zalakatu ez eta ondroso geldi dadin haragia. Gatza eman eta gehitu tomate saltsa, tomate mami xehatua, eta murrizten utzi, haragia melatu eta saltsa lodi dadin. Etengabe su txikian 25en bat minutu beharko ditu gutxienez. Perrexila gehitu eta eragin. Gatz puntua zuzendu. Hor dugu betegarria.

Betegarri honekin bete tomateen barnealdeak, eta txapelak jarri gainetik. Jarri guztia ondroso egoteko moduko erretilu batean eta isuri gainera ardo zuria eta gurin puska ederra. Eduki labean, 180 graduan, ateratzen zaien zukuaz bustiz etengabe, kolore pixka bat hartzen dutela eta erretiluaren azpialdean saltsa loditzen eta iluntzen hasten den arte. Erretiluaren azpialdea lehortzen dela konturatuz gero, ur edo ardo zuri pixka bat gehitu, tomateak beren zukuarekin bustitzen jarraitu ahal izateko. Epeltzen utzi eta mahairatu.

Betegarriari tomatea gehitzeko puntuan txerri hanka egosi, hezurgabetu eta xehatua gehitzen badiogu, tomateek titi gazteen puntua hartuko dute. Eta, gainera, ardo zuriaz eta gurinaz gain, erretiluaren azpialdeari gehitzen badiogu oilasko batek edo koxkor batek erretzean zoruan uzten duen zukua, San Pedro bera agertuko zaigu zeruko giltzak aldean dituela.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

Tomate entsalada tipulinarekin

Tomate entsalada tipulinarekin

Tomate entsalada tipulinarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Tipulin txiki bat, zerrendatan moztua 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, labana zorrotz batekin, azala kendu, fruitua …

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Ahuntz gazta fresko bat, dado handi samarretan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada ahuntz gazta Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu …

saltsa arrosa

Saltsa arrosa

Saltsa arrosa –  Osagaiak Oliba olioa, hiru litro laurden inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatz pixka bat Laranja zuku pixka bat Koilarakada bat ketchup saltsa Koilarakada bat ziape Tomate frijituaren saltsa, 2 koilarakada …

ARKUMEA ERREA Joselu-Blanco

Arkumea labean erreta

Arkumea labean erreta Ez beldurtu errezeta honek behar duen denborarekin. Gutxi edo asko, mundu guztiak daki arkumea labean erretzen, baina egin kasu errezeta honetako denbora eta tenperaturei eta ez zara damutuko: gurina bailitzan desegingo zaizu …