Menua

Tomate, urdaiazpiko egosi eta arrautzopil frantses ogitartekoa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Opil bat, bitan irekia baina aldeak erabat bereizi gabe, liburu baten antzera
  • 3 xerra eder urdaiazpiko egosi
  • Tomate bat, umoa
  • Zorrotada bat oliba olio
  • 2 arrautza, joak
  • Gatza

Errezeta

Arrautzak jo, gatz pixka bat eman eta, jakiak itsasten ez diren padera batean xorta bat olio isuri eta gero, arrautzopil frantses bat egingo dugu. Mamitsu gera dadila.

Ez dugu opila erabat irekiko, hartan sartutakoan arrautzopilaren zukua barruan gera dadin. Zikindu egingo gara bestela. Begi-bistakoa denez, horrela irekitako ogiak hobe eusten dio zukuari, aldeak guztiz bereizirik dituenak baino.

Tomatea bitan egin eta zati horiekin igurtziko dugu opilaren barrua, zukua mamian gera dadin. Oliba olioaz busti eta gatz pixka bat emango dugu ondoren. Opilaren barruan zabal-zabal hedatuko ditugu urdaiazpiko xerrak, arrautzopil egin berria itxi dezaten. Erdian paratuko dugu arrautzopila. Arrautzopilaren ingurura bilduko ditugu urdaiazpiko xerrak, ongi ixteko. Batu, estutu eta jan egingo dugu ogitartekoa.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Tomateak okelaz beteta Carolaren eran

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko 2 tipulin, xehatuak 3 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Haragi xehatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizenduna, lehorra izan ez dadin) Tomate saltsa, 10 …

saltsa holandesa

Saltsa holandesa bizkor eginda

Saltsa holandesa bizkor eginda –  Osagaiak 3 edo 4 arrautza gorringo handi 125 g gurin 2 koilarakada ur Limoi erdiaren zukua Gatza eta piperbeltza Errezeta Bi eratan egin daiteke saltsa hau. Maria bainuan edo bero-termostatoaz …

sukaldean-fondo0

Arrautzopil edo omeleta

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio 8 arrautza Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Arrautzak jo. Zartagin zabal batean olioa bero-bero dagoenean, kea ateratzen hasten denean, laster isuri bertara arrautza joak. Tortilla ongi itxuratu, mamitua, sobera lehortu gabe. …

Mascarpone krema

Mascarpone krema

Mascarpone krema – Osagaiak 2 arrautza oso 160 g azukre 200 g esnegain, harrotua 400 g mascarpone Errezeta Arrautzak azukrearekin nahasi eta bizkor jo. Kontu handiz erantsiko dugu ondoren mascarpone gazta, nahasturak ongi hartu eta …

romesko saltsa

Romesco saltsa

Romesco saltsa –  Osagaiak Tomate helduak, garbiak, osorik, 800 g Baratxuri-buru bat Hur txigortuak, 2 koilarakada Ogi koskor bat, txigortua 4 piper txorizero 12 koilarakada oliba olio birjina estra 2 koilarakada Xerezko ardo-ozpin Errezeta Tomateak …