Menua

Tomate, urdaiazpiko egosi eta arrautzopil frantses ogitartekoa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Opil bat, bitan irekia baina aldeak erabat bereizi gabe, liburu baten antzera
  • 3 xerra eder urdaiazpiko egosi
  • Tomate bat, umoa
  • Zorrotada bat oliba olio
  • 2 arrautza, joak
  • Gatza

Errezeta

Arrautzak jo, gatz pixka bat eman eta, jakiak itsasten ez diren padera batean xorta bat olio isuri eta gero, arrautzopil frantses bat egingo dugu. Mamitsu gera dadila.

Ez dugu opila erabat irekiko, hartan sartutakoan arrautzopilaren zukua barruan gera dadin. Zikindu egingo gara bestela. Begi-bistakoa denez, horrela irekitako ogiak hobe eusten dio zukuari, aldeak guztiz bereizirik dituenak baino.

Tomatea bitan egin eta zati horiekin igurtziko dugu opilaren barrua, zukua mamian gera dadin. Oliba olioaz busti eta gatz pixka bat emango dugu ondoren. Opilaren barruan zabal-zabal hedatuko ditugu urdaiazpiko xerrak, arrautzopil egin berria itxi dezaten. Erdian paratuko dugu arrautzopila. Arrautzopilaren ingurura bilduko ditugu urdaiazpiko xerrak, ongi ixteko. Batu, estutu eta jan egingo dugu ogitartekoa.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Tomate konfitatua

Tomate konfitatua

Tomate konfitatua –  Osagaiak 30 tomate txiki (sortakoak), golfeko pilotaren tamainakoak 15 baratxuri ale Oliba olioa Gatza eta azukrea Ezkaia, 4 adaxka Laberako paper sulfuroztatua, orri bat Tomate konfitatua Errezeta Zurtoina kendu tomateei eta egin …

limoi bizkotxoa

Limoi bizkotxoa

Limoi bizkotxoa –  Osagaiak 5 arrautza 350 g azukre 150 g esnegain likido Gatz pixar bat 270 g irin Legamia-hautsa pixar bat 2 limoiren birrindura 100 g gurin urtu … Errezeta Gopor batean, hagaxkez ongi …

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran –  Osagaiak 2OOgr kobertura 220gr Gurin 220gr Azukre 70gr Irina 4 Arrautza 1/2 Legamia Fruitu lehorra … Errezeta TRESNAK Katilu bat Irabiagailu Mikrouhina Aiztoa PRESTAKETA Jarri 4 arrautza katilu batean eta …

sukaldean-fondo0

Gosaritarako bizkotxoa

Osagaiak 4 arrautza Azukre hautsa, 125 g Almendra gordinaren hautsa, 160 g 125 g gurin bigun 60 g esnegain (ura kenduta) Errezeta Katilu batean, hagaxkekin edo, hobeki, irabiagailu elektriko hagaxkadunarekin, arrautzak eta azukrea ongi jo, …

sukaldean-fondo0

Tomate entsalada

Osagaiak 5 tomate heldu Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, labana zorrotz batekin, azala kendu, fruitua bere mami gorriarekin geldi dadin. Azala bazterrera. Tomateari azala kenduz …