Menua

Pasta freskoa karraspinekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Karraspinen errezeta bat: “Karraspinak kremarekin”
  • Tipulin bat, txiki-txiki eginda
  • Pasta fresko egosia, 500 g
  • Oliba olioa birjina, estra, 5 koilarakada
  • Baso erdi bat ardo zuri
  • Gatza

Errezeta

Zartaginean bi koilarakada oliba olio jarrita, tipulina frijitu, su motelean, gatz pixka batekin, 15 bat minutuz. Ordu laurden hori pasatuta, ardo zuria erantsi eta sutan utzi franko lurrundu arte. Gero pasta egosia gehituko dugu eta dena nahasiko dugu saltsaz ongi blaitu dadin. Handik segundo batzuetara, karraspinak kremarekin bota gainera eta, lodiegi baldin badago saltsa, beharrezkoa balitz, salda edo ur pixka bat gehituko dugu, trinkotuta ez baizik eta krematsu eta goxo-goxoa gera dadin.

Sutatik baztertuta, gainerako oliba olioa erantsi, eta buelta batzuk eman osagai guztiak ongi nahasteko.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Pasta freskoa onddoekin

Osagaiak Onddo salteatuen errezeta bat Esnegain likidoa, litro laurden bat Pasta freskoa, 800 g Perrexil xehatua Ur eta gatza Errezeta Esnegaina irakiten jarri eta borborka hasten den momentuan onddo salteatuak gehituko ditugu. Koilara batekin nahasi …

pasta nola egosi

Pasta nola egosi

Pasta nola egosi Osagaiak Ura Gatza Errezeta Egosi aurretik axola handikoa da pasta mota ongi aukeratzea. Egosteko ez dute denbora bera behar pasta freskoak eta lehorrak, irin arruntaz egindakoak eta irin integralez egindakoak, edo espageti …

Pasta tomate eta txorizoarekin

Pasta tomate eta txorizoarekin

Pasta tomate eta txorizoarekin –  Osagaiak 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) 4 tomate handi, helduak, zurituak eta dadotan moztuak Tipulin handi bat 2 …

Pasta ganbekin

Pasta ganbekin

Pasta ganbekin –  Osagaiak 32 ganba fresko, azala kenduta, bitan zatituak, luzetara 2 baratxuri ale, txikituak 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak …

ppp

Pasta entsalada karrakela eta perrexil-pestoarekin

Pasta entsalada karrakela eta perrexil-pestoarekin –  Osagaiak Kg pasta, egosia eta hoztua (makarroi edo “galet” moldekoa) Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 3 tomate umo Tipulin bat, pikatua Perrexil pikatua …