Orburuak beren horretan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Osagaiak
- 32 orburu
- Xorta bat oliba olio
- Gatza
- Ura
*Lau pertsonentzat
Errezeta
Kanpoko hostoak kendu eta bi hatzeko tartea kenduko diegu ia-ia orburuen muturrei. Kontuz zurituko dugu oinaldea, ahalik eta mami gehienari eutsirik. Beste hainbeste egingo dugu zurtoinarekin, zurtoin ederra utzirik. Beraz, ahalik eta mamitsuen utzi behar dugu zurituriko orburua. Garbitu ahala, bitan egin eta kazolan sartuko ditugu orburuak, olio xorta ipinia digun kazolan hain zuzen ere. Azkeneko orburua kazolaratu eta gero, gatz ximiko bat erantsi eta su eztian edukiko dugu guztia, minutu batez. Ura erantsiko dugu ondoren, ugari erantsi ere, eta 20 minutuan edukiko orburuak egosten. Eginak diren frogatzeko, labanaren muturra sartuko diegu, xamur sartzen ote den ikusteko. Egosi diren saldan utziko ditugu orburuak hozten.
Ongi xukatu eta hotz, epel nahiz bero jan ahal izango ditugu orburuak, oliba olio birjina pittin batekin edo maionesa saltsarekin maneatuak. Orburuak egosteko modua azaldu dugu. Horretatik aurrera, saltsan zerbitzatuko ditugu, edo txirlekin, eta abar.

Orburuak ozpin-oliotan
Osagaiak 24 orburu egosi 10 koilarakada oliba olio birjina estra 4 koilarakada sagardo edo xerez ozpin Limoi zukua, tanta batzuk Baratxuri ale mutur bat, xehatua Perrexila, xehatua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan edo lautan moztuko …

Orburuak txirlekin
Orburuak txirlekin – Osagaiak 24 orburu egosi, hotzak eta laurdenkatuak Kg erdia txirla 2 baratxuri ale, pikatuak Orburuak egosi diren salda, hiru litro laurden inguru 3 koilarakada oliba olio Perrexila, pikatua Koilarakada apal bat irin …

Orburu gordinak gatzozpinetan
Osagaiak 12 orburu Tipulin erdia, pikatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexila, xehatua 8 koilarakada oliba olio birjina estra 4 koilarakada sagardo-ozpin Koilarakada bat limoi zuku Gatza eta piperbeltza *Lau pertsonentzat Errezeta Egosteko balira bezala garbituko …

Kardua orburuekin
Osagaiak Kardu bat gordinik 8 orburu natural, egosiak Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio 2 koilaratxokada irin Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua Errezeta …

Orburuak tenpuran
Orburuak tenpuran – Osagaiak 24 orburu 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g. Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Orburuak tenpuran Errezeta Irina, gatza, azukrea eta …