Orburu gordinak gatzozpinetan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Osagaiak
12 orburu
Tipulin erdia, pikatua
Baratxuri ale bat, xehatua
Perrexila, xehatua
8 koilarakada oliba olio birjina estra
4 koilarakada sagardo-ozpin
Koilarakada bat limoi zuku
Gatza eta piperbeltza
*Lau pertsonentzat
Errezeta
Egosteko balira bezala garbituko ditugu orburuak, baina hosto gutxiago utzirik, mamiko bihotza baino ez baititugu oraingoan maneatuko. Gopor edo katilu handi batean, sagardo-ozpina, limoi zukua, piperbeltza eta gatza jarrai eta oliba olioa erantsiko dugu ondoren. Laban zorrotz batez, fin xerratuko ditugu taulan orburu bihotz gordinak, labana taularen perpendikularrean gidatuz. Entsalada-ontzian sartuko ditugu berehala orburuak; baratxuria eta tipulina hautseztatu eta ozpin-olioaz igurtziko dugu guztia, kolore beltza har ez dezaten. Gaiak irauli ongi igurtzi behar baita guztia, eta 15 minutuko pausaldi baten ondoan zerbitzatuko dugu, perrexila hautseztatu eta gero.
Entsalada gehiago hornitu nahi izanez gero, patata egosia erantsi ahal izango dugu xerratan, edota uraza edo eskarola hosto batzuk.

Kardua orburuekin
Osagaiak Kardu bat gordinik 8 orburu natural, egosiak Ura Gatza 2 baratxuri ale, xehatuak 2 koilarakada oliba olio 2 koilaratxokada irin Kardua egosi den salda, edontzi handi bat Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua Errezeta …

Orburu salteatuak
Orburu salteatuak – Osagaiak 24 orburu gordin 4 koilarakada oliba olio Gatza Baratxuri xehatua, pixka bat Perrexil xehatua Orburu salteatuak Errezeta Garbitu eta xerra mehetan zatituko ditugu orburuak. Gaiak itsasten ez diren padera batean, berotzen …

Txirlak orburuekin
Txirlak orburuekin – Osagaiak 3/4 Kg Txirla 8 orburu natural, egosiak eta lautan zatituak 3 baratxuri ale, xehatuak Litro laurdena ur bero edo orburuak egosi diren ur 4 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua Irina, ximiko …

Orburuak tenpuran
Orburuak tenpuran – Osagaiak 24 orburu 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g. Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Orburuak tenpuran Errezeta Irina, gatza, azukrea eta …

Orburuak ozpin-oliotan
Osagaiak 24 orburu egosi 10 koilarakada oliba olio birjina estra 4 koilarakada sagardo edo xerez ozpin Limoi zukua, tanta batzuk Baratxuri ale mutur bat, xehatua Perrexila, xehatua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan edo lautan moztuko …