Menua

Oilo kaneloiak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Oilo mardul bat, garbi
  • Azenario bat, xerratan
  • Porru bat, xerratan
  • Baratxuri-buru bat
  • Tipula bat, zatitua
  • Litro erdia ardo beltz
  • Ura
  • Pastilla bat haragi-salda
  • 5 tipulin eder, pikatuak
  • Eskukada bat barrengorri, pikatuak
  • Oliba olioa
  • 16 hodi kaneloi-ore berezi
  • Gatza

Errezeta

8 edo 10 puskatan zatituko dugu oiloa, ahalik eta koipe gehiena erretiratuz. Gatza pixka bat emango dugu ondoren. Kazola zabal batean gorrituko ditugu puskak, alde guztietatik. Azenarioa, porrua, baratxuriak eta tipula erantsi, gai horiek guztiak biraka erabili eta ardo beltzaz uraz eta salda pastillaz bustiko ditugu ondoren. Kazola estali eta 90 bat minutuan edukiko dugu egosten guztia. Hozten utziko dugu ondoren.

Horrela maneaturiko haragia eskutan erabil dezakegun unean, hezurgabetu egingo ditugu puskak, betegarria egin ahal izateko. Iragazi eta koipea kenduko diogu saldari; sutan jarriko dugu ondoren, salda lodi bat lortu arte.

Beste kazola batean, olio pixar bat jarri eta tipulin pikatuak maneatuko ditugu, gatz pixka batez. Su eztian utziko ditugu izerditzen, xamur eta gorri gelditu arte. 45 bat minutu iragoko dira. Barrengorriak erantsi eta tipulinarekin batera salteatuko ditugu, 20 bat minutuan, gorritu arte. Gatz pixka bat eman eta oilokia sartuko dugu ondoren, papurtua. Arestian urritu eta loditu dugun saldaren erdia erantsiko dugu ondoren, eta egosten edukiko dugu guztia, zukua murriztu eta betegarria ongi goxa dadin. Gatz-puntua neurtu, zuzendu eta ongi nahasiko dugu ondoren guztia. Trinko geratu behar du.

Kaneloien zuloak beteko ditugu hurren. Bi aukera ditugu orain. Lehenengoaren arabera, erretilua batean jarriko ditugu kaneloiak eta, oiloaren zuku murriztua, mutur batzuk gurin eta xorta bat ardo zuri erantsi ondoan, labean eztiki berotu. Etengabe bustiko ditugu, orea egoki hidrata dadin eta kaneloiak mamitsu erre daitezen. Bigarrenaren arabera, tomate eta bexamelez prestaturiko hondo batean murgilduko ditugu kaneloiak; ondoren, bexamel gehiago eta gazta birrindua erantsiko dizkiegu gainetik eta gutxienez 20 minutuan edukiko ditugu labean, azala gorritu eta mamia zaporetsu geratu arte.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pasta Barazkiekin - Michael Stern

Pasta barazkiekin

Pasta barazkiekin –  Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina Piper berde bat, txiki-txiki egina Piper gorri bat, txiki-txiki egina Porru bat, txiki-txiki egina Lekak, zerrenda laburretan moztuak eta hariak kenduta. Eskutada bat Dozena bat orburu bihotz, …

sukaldean-fondo0

Pasta soja-saltsa eta oilaskoarekin

Osagaiak 2 oilasko papar, zerrendatan moztuak Tipula bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 porru, pikatuak Eskukada bat barrengorri, xerratan moztuak Oliba olioa 300 g pasta txinatar Zorrotada on bat soja saltsa Errezeta Padera batean, …

sukaldean-fondo0

Pasta freskoa karraspinekin

Osagaiak Karraspinen errezeta bat: “Karraspinak kremarekin” Tipulin bat, txiki-txiki eginda Pasta fresko egosia, 500 g Oliba olioa birjina, estra, 5 koilarakada Baso erdi bat ardo zuri Gatza Errezeta Zartaginean bi koilarakada oliba olio jarrita, tipulina …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi xehatu eta esnegainarekin

Osagaiak Tipulin bat, txikitua 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Perrexil xehatua 600 g …

sukaldean-fondo0

Pasta salteatua, baratxuri, perrexil eta karrakelekin

sagaiak 6 baratxuri ale, xaflatan moztuak 8 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 600 g pasta, egosia berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira …