Menua

Masusta, limoi eta ezti jela

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 1,8 kg masusta
  • 200 g azukre + 100 g azukre
  • 20 koilarakada ur + 10 koilarakada ur
  • Limoi baten zukua
  • 2 limoi
  • 100 g ezti

Errezeta

Ur hotzez garbituko ditugu masustak. Xukatu eta eltze giderdun batean jarriko ditugu irakiten, 20 koilarakada urekin. Tapatu eta 15 bat minutuan edukiko ditugu su eztian egosten. Txano edo iragazki mehe batetik pasatuko dugu nahastura hau. Beste behin iragaziko dugu lortutako isurkaria, harizko oihal leun, busti eta xukatu batez hornituriko iragazki mehe batean (errazago igaroko zukua, oihala busti eta xukatzen badugu).

Garbitu, lehortu eta moztu egingo ditugu limoiak, xerra oso mehetan, eta xerra meheak 8 zatitan. Beste eltze giderdun batean ipiniko ditugu limoi zatiak, 100 g azukre, 10 koilarakada ur eta limoi baten zukuarekin. Irakin lasaian edukiko ditugu 10 bat minutuan, limoi xerrak gardendu arte. Masusta zukua erantsiko dugu orduan, 200 gramo azukre eta eztiarekin. 10 bat minutuan edukiko dugu guztia egosten. Behar bezain bestetan kenduko dugu aparra egoste-zukuaren gainetik. 10 minuturen buruan aterako dugu eltzea sutatik. Estali eta bere horretan utziko dugu hozten. Potetan banatuko dugu ondoren jelea.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

limoi tarta

Limoi tarta

Limoi tarta –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, ore hautsi edo hostorez estalia, labean egina 4 arrautza 2 arrautza gorringo 500 g azukre 6 limoi, birrinduak, eta haien zukua 450 g ur 3 koilarakada maizena …

Ozpin-olioa limoiarekin

Ozpin-olioa limoiarekin

Ozpin-olioa limoiarekin –  Osagaiak Oliba olio birjina, estra, hiru litro laurden Limoi zukua, iragazkitik pasatua, litro laurdena Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Teknika Gopor batean gatza, piperbeltza eta limoi zukua jarriko ditugu. Nahasi egingo …

masusta edaria

Masusta edari gasduna

Masusta edari gasduna –  Osagaiak Masustak, eskutada eder bat Limoi erdiaren zukua Gaseosa botila bat, hotz-hotza Errezeta Baso-irabiagailu baten ontzian masustak eta limoiaren zukua sartuko ditugu. Indar bete-betean irabiatu beharra dago pure ilun ongi krematsu …

limoi sorbetea

Limoi sorbetea vodkaren kutsuan

Limoi sorbetea vodkaren kutsuan –  Osagaiak 300 g limoi sorbeteko 2 dl vodka errusiar, hozkailuan hoztua edo izozkailutik atera berria Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, …

limoi sorbetea 3

Limoi sorbetea ronaren kutsuan

Limoi sorbetea ronaren kutsuan –  Osagaiak 300 g limoi sorbeteko 2 dl ron zuri edo Kubako ron zaharra, hozkailuan hoztua Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, …