Menua

Makarroi gainerreak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kg erdia makarroi lodi
  • 50 cl esne
  • 100 cl esnegain urtu
  • 200 g Gruyère, birrindua
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Ur ugaritan egosiko ditugu makarroiak bezperan, gatza eman ondoren. 5 bat minutuan utziko ditugu irakiten, eta gogor xamar geratuko zaizkigu. Xukatu eta ur hotzaren azpian hoztuko ditugu.

Gopor batean nahasiko ditugu esnea, esnegaina, gazta birrinduaren erdia eta makarroi xukatuak. Gatza eta piperbeltza eman eta tartera batean zabalduko ditugu. Hartan berean gainerreko ditugu gero. Makarroien geruzak ez du 3 cm-tik gorako lodiera izango. Hozkailuan edukiko ditugu ondoren makarroiak, ongi tapaturik eta egun oso batean gutxienez, nahastura ongi zurrupatu eta hein batean haz daitezen.

Jaterakoan aterako ditugu hozkailutik; gainerako gatz birrindua gainetik hautseztatu eta 200-ko tenperaturan edukiko ditugu labean, 20 bat minutuan, gainazala ongi erre arte.

Jaki hau ezin hobea da prestatu eta hozkailuan luzaroan edukitzeko. Jateko unean, labea piztu besterik ez dugu egin beharko.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Pasta haragi xehatu eta esnegainarekin

Osagaiak Tipulin bat, txikitua 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Perrexil xehatua 600 g …

pasta-bolognesa

Pasta bolognesa

Pasta bolognesa Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 600 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Tomate saltsa, litro laurdena Perrexil …

Pasta hirugiharrarekin

Pasta hirugiharrarekin

Pasta hirugiharrarekin –  Osagaiak Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …

pasta abakando

Pasta abakando edo miserarekin

Pasta abakando eta miserarekin Osagaiak 2 misera edo abakando, 700 bat gramokoa bakoitza Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 4 koilarakada oliba olio Koilarakada bat tomate saltsa Brandy pixka bat Perrexil …

pasta muskuiluekin

Pasta muskuiluekin

Pasta muskuiluekin Osagaiak Tipulin txiki bat, xehe-xehe egina Baratxuri ale bat, txikitua Oliba olio pixka bat Ardo zuri pixka bat Baso erdi bat ur Ximiko bat piperrauts gozo 2 koilarakada handi tomate saltsa Muskuilu txikiak, …