Menua

Limonada

  • limonada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Limonada

Osagaiak

  • 6 limoiren zukua
  • Azukrea, norberaren gogara
  • Ur hotza
  • Izotza

Errezeta

  1. Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu limoi zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko.
  2. Izotz koskor eder batzuk erantsiko ditugu ondoren, eta ur hotzez beteko dugu ertzeraino txarroa edo pitxerra. Ongi nahasiko dugu ondoren guztia. Dastatu eta azukre gehiago behar badu, erants dezagun azukrea, edaria goxo-goxo utzi arte.
  3. Uraren ordez gaseosa hotza ere erabil dezakegu. Oso edari freskoa da, baina erne ibili beharra dago erantsiko zaion azukrearekin, gaseosak badu-eta azukrea.

Edari hau askotan egiten badugu, eta hozkailuan edukitzen badugu, gas desatseginak urrundu eta dirua aurreztu ahal izango dugu, horixe baino ez baitute egiten gure txikiek askarirako hartu ohi dituzten edari komertzialek: gasa ekarri eta dirua ostu. Hau da edari freskagarri natural hoberena. Eta merkea, gainera.

Limonada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan –  Osagaiak Kg bat ziazerba fresko Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 5 koilarakada oliba olio Litro laurdena esnegain urtu Limoi erdi baten azala, birrindua Piperbeltza, eho berria Gatza …

limoi sorbetea

Limoi sorbetea cavaren kutsuan

Limoi sorbetea cavaren kutsuan –  Osagaiak 300 g limoi sorbeteko litro erdia cava, oso hotza Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, edontzi hotzetan isuriko duguna, ateratzeko …

limoi sorbetea 3

Limoi sorbetea ronaren kutsuan

Limoi sorbetea ronaren kutsuan –  Osagaiak 300 g limoi sorbeteko 2 dl ron zuri edo Kubako ron zaharra, hozkailuan hoztua Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, …

Ozpin-olioa limoiarekin

Ozpin-olioa limoiarekin

Ozpin-olioa limoiarekin –  Osagaiak Oliba olio birjina, estra, hiru litro laurden Limoi zukua, iragazkitik pasatua, litro laurdena Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Teknika Gopor batean gatza, piperbeltza eta limoi zukua jarriko ditugu. Nahasi egingo …

limoi moussea

Limoi moussea

Limoi moussea – Osagaiak 200 g esnegain likido 250 g azukre 10 arrautza gorringo 150 g limoi zuku 60 g gelatina-hautsa 200 g arrautza zuringo … Errezeta Esnegaina, 100 gramo azukre eta arrautza gorringoak kazola …