Menua

Limoi krema

  • Limoi krema
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Limoi krema – 

Osagaiak

  • 16 koilarakada limoi zuku
  • 4 arrautza
  • 4 limoiren birrindura
  • 220 g azukre
  • 400 g gurin

Errezeta

Gopor batean limoi birrindurak eta azukrea nahasiko ditugu lehenik, eta erantsiko ditugu limoi zukua eta bi arrautza. Ongi joko dugu guztia ondoren. Goporra Maria bainuan ipini, eta segituko dugu nahasten, oraingoan zurezko espatula edo zali batez, nahastura loditu eta krema fin-fina lortu arte. Orduan, kazola sutatik atera, eta irabiagailu baten ontzian isuriko digu nahastura, edo bestela, irabiagailuaren besoa sartuko dugu zuzenean kazolan eta erantsiko dugu gurina, puska txikietan, indar betean beti ere, gurin guztia erantsi arte, 2 bat minutuan.

Horren ostean gopor txikietan edo portzelanazko poteetan isuriko dugu krema, eta pausatzen utziko dugu, giroko tenperaturan, ongi mamitu dadin arte. Hotz jan dezakegu krema, edo bestela, berriro ere jo eta krema balitz bezala erabil dezakegu xuxuak edo kruxpetak betetzeko.

Limoi krema

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

limoi sorbetea 3

Limoi sorbetea ronaren kutsuan

Limoi sorbetea ronaren kutsuan –  Osagaiak 300 g limoi sorbeteko 2 dl ron zuri edo Kubako ron zaharra, hozkailuan hoztua Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, …

Ozpin-olioa limoiarekin

Ozpin-olioa limoiarekin

Ozpin-olioa limoiarekin –  Osagaiak Oliba olio birjina, estra, hiru litro laurden Limoi zukua, iragazkitik pasatua, litro laurdena Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Teknika Gopor batean gatza, piperbeltza eta limoi zukua jarriko ditugu. Nahasi egingo …

limonada

Limonada

Limonada Osagaiak 6 limoiren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza … Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu limoi zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor eder …

Limontxeloa

Limontxeloa

Limontxeloa –  Osagaiak Litro bat alkohol etiliko, 95º-koa 7 limoi, horiak eta usain goxokoak Litro bat ur + baso bat 250 g azukre Limontxelo Errezeta Alkohol etilikoan 7 limoi horien azal birrindua sartuko dugu (alde …

limoi moussea

Limoi moussea

Limoi moussea – Osagaiak 200 g esnegain likido 250 g azukre 10 arrautza gorringo 150 g limoi zuku 60 g gelatina-hautsa 200 g arrautza zuringo … Errezeta Esnegaina, 100 gramo azukre eta arrautza gorringoak kazola …