Menua

Kuia marmelada

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kalabaza mamia, azal eta pipitarik gabea, kilo bat
  • 900 g azukre beltz
  • Baso bete ur
  • Bainila leka bat
  • Kanela adaxka bat
  • 2 limoiren zukua

Errezeta

Kalabaza (kuia) zerrenda finetan moztu, zerrenda ez berdinetan. Kazola zabal batean jarriko ditugu osagaiokin: limoi zukua, azukrea, ura, kanela adaxka eta bainila leka. Bainila leka bitan irekita, eta barreneko bihiak marruskaturik; den-dena sartuko dugu kazolan. Buelta batzuk eman denari. Estalki hermetiko bat jarriko diogu kazolari, zikinkeriarik eror ez dadin barrenera. Hozkailuan 12ren bat orduz utziko dugu.

Denbora hori pasatuta, su motelean jarriko dugu kazola, eta irakiten utziko dugu, poliki-poliki, 5 bat minutuz. Gero sutatik baztertu, estali eta pausatzen utziko dugu hozkailuan beste 12 orduz. Ordu horiek iraganik, berriz sutan jarri kazola, su ez oso bizian, eta oraingoan 20 minutuz eduki irakiten. Sutatik baztertu, marmelada ontzi hermetikotan sartu, itxi eta buruz behera jarri, hozten diren arte.

Hozkailuan gordeko dugu marmelada handik gutxira kontsumitzeko asmoa baldin badugu. Denbora luzea iraun dezan nahi badugu, ur irakinetan esterilizatuko ditugu flaskoak.

Denbora franko behar bada ere marmelada prestatzeko, erraz-erraz da. Egizu proba.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Marmelada kruxpetak

Marmelada kruxpetak

Marmelada kruxpetak –  Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Gogoko marmeladaren bat, lodia Azukre-hautsa Marmelada kruxpetak Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien …

Mugurdi marmelada

Mugurdi marmelada

Mugurdi marmelada –  Osagaiak 1,5 kg mugurdi, garbiak, txortenik gabe 300 g azukre 10 koilarakada limoi zuku Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Mugurdi marmelada Errezeta Kazola batean ipiniko ditugu mugurdi guztiak. Azukrea, bainila ireki …

sukaldean-fondo0

Kuia tenpuran

Osagaiak Kuia puska handi bat 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Irina, gatza, azukrea eta legamia …

erroskilak

Erroskilak

Erroskilak –  Osagaiak 400gr irin arrautza bat legamia goilakaradatxo 1 anis likorea 2 goilarakadatxo 150 gramo azukre 3 goilarakadatxo glass-azukre 4 goilarakada esne 4 goilarakada olio frijitzeko beste olio … Errezeta Gopor edo ontzi borobil …

Konpota azukre gorritua

Konpota azukre gorritua

Konpota azukre gorritua –  Osagaiak 100 g azukre 350 g almendra, txikitua eta txigortua Ekilore olio pixka bat 300 g mertxika marmelada Mertxika pattarra, 4 koilarakada Konpota azukre gorritua Errezeta Eltze bat jarriko dugu sutan, …