Menua

Hanburgesak

  • hanburgesa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Hanburgesak – 

Osagaiak

  • Kg bat haragi xehatu, hainbat motatakoa: txerria, txahala eta behia
  • 2 arrautza gorringo
  • Perrexil xehatua
  • Ogi mamia, puska eder bat, esnetan beratua eta ondoren xukatua
  • 2 tipula ertain, pikatuak
  • Oliba olioa, tipulak gorritzeko
  • Gatza eta piperbeltza

hanburgesa Errezeta

Tipula pikatua gorrituko dugu lehenik padera batean, gatz pixar batekin. Gorri eta xamur gelditu arte. Xukatu egingo dugu ondoren.

Gopor edo ontzi batean ipiniko ditugu gainerako osagaiak, eta haien gainean erantsiko ditugu tipula potxatuak. Gatza eta piperbeltza emango dugu ondoren, oparo. Eskuz oratuko ditugu gaiak (eskuak garbi ditugula, noski). Gatz-puntua neurtzeko, haragia gordinik dastatzeak nazka ematen badigu, hurraren neurriko bolatxo bat sartuko dugu mikrouhinetan eta segundo batzutan egosten eduki ondoren dastatuko dugu, gatz-puntua egokia den jakiteko.

Eskuaren barruaz itxuratuko ditugu hanburgesak; ogi birrindua axaletik eman eta kaxa hermetiko batean gordeko ditugu, berehala maneatu behar ez baditugu. Jaterakoan frijituko ditugu, padera bero batean eta oliba olio pixar batekin. Tomate saltsarekin edo ziapearekin mahairatuko ditugu.

Frijitu eta gero, tipula saltsa batean edo soberan geratu zaigun haragi saltsa batean murgildu ahal izango ditugu era berean. Sutan edukiko dugu une batzuetan gozatzen, xamur eta melatsu egon daitezen. Etxeko hanburgesak etxeko saltsetan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

haragi fonduea

Haragi fonduea

Haragi fonduea Osagaiak Kg bat behi edo txahal azpizun edo solomo, dado ederretan moztua Litro eta erdi oliba olio 3 baratxuri ale Haragi fonduea Errezeta Fondue delakoa egin ahal izateko, ezinbestekoa da jaki honek mahairatzeko …

ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Koipearen aldetik hartuko ditugu paparrak eta sare formako ebakia ziztatuko diegu labana zorrotz batez, haragia ukitu gabe. Errazago desegingo da …

sukaldean-fondo0

Haragi xerra eta bartxuri ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa …

Igel-hanka-salteatuak2

Igel hanka salteatuak

Igel hanka salteatuak –  Osagaiak Kg bat igel hanka garbi, eskeletotik bereiziak 4 baratxuri ale, pikatuak Eskukada bat perrexil, pikatua 8 koilarakada oliba olio Limoi bat, lautan zatitua Errezeta Animaliaren gorputzarekin batean aurkezten dira igel …