Menua

Bieirak pastarekin

  • bieirak pastarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bieirak pastarekin

Osagaiak

  • 24 bieira, garbituak eta bi xerra loditan zatituak
  • 2 baratxuri ale, pikatuak
  • 6 koilarakada oliba olio
  • Perrexil pikatua
  • 600 g pasta, egosi berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira espagetiak edo tagliatelleak)

Errezeta

Bi koilarakada oliba olio isuri eta su gainean jarriko dugu padera bat. Olioa berotzean, erantsiko ditugu dauzkagun bieira ederrak (gatza eman ondoan) bi txandatan, azaletik gorritu eta barrutik mamitsu gera daitezen. Bieirak paderatik atera eta gainerako olioan gozatuko dugu baratxuriak, azaletik gorri daitezen. Su eztian utziko ditugu egiten, olioa egoki kutsa dezaten.

Bost minuturen buruan erantsiko dugu, xukatu eta gero, pasta egosi berria, eta salteatzen edukiko dugu. Ondoren gaineratuko ditugu bieira salteatu berriak. Perrexila gainetik hautseztatu eta zerbitzatu egingo dugu jakia.

Gogoko badugu, tomate saltsa edo esnegain urtua erants dezakegu, edota, itsaskia salteatzerakoan, tanta batzuk ardo zuri edo armagnac isuri. Baina gustu kontua dugu hori guztia.

Bieirak pastarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pasta Barazkiekin - Michael Stern

Pasta barazkiekin

Pasta barazkiekin –  Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina Piper berde bat, txiki-txiki egina Piper gorri bat, txiki-txiki egina Porru bat, txiki-txiki egina Lekak, zerrenda laburretan moztuak eta hariak kenduta. Eskutada bat Dozena bat orburu bihotz, …

sukaldean-fondo0

Pasta gainerrea gaztarekin

Osagaiak 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 4 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua Esnegain likidoa, litro laurdena 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) Gazta koipetsu …

Pasta tomate eta txorizoarekin

Pasta tomate eta txorizoarekin

Pasta tomate eta txorizoarekin –  Osagaiak 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) 4 tomate handi, helduak, zurituak eta dadotan moztuak Tipulin handi bat 2 …

Pasta hirugiharrarekin

Pasta hirugiharrarekin

Pasta hirugiharrarekin –  Osagaiak Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …

Bieira salteatuak

Bieira salteatuak

Bieira salteatuak –  Osagaiak 20 bieira eder eta garbi Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati txiki bat Tanta batzuk limoi zuku Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Bi aldeetatik emango diegu gatza bieirei. Olioa isuri eta su …