Menua

Barazki gainerreak proventzako eran

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 tipulin, zerrendatan moztuak
  • Ezkai iharra edo edo freskoa, pixar bat
  • 4 koilarakada bete oliba olio birjina estra
  • 5 tomate ertain
  • 3 alberjinia
  • 3 kuiatxo
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Eltze giderdun batean koilarakada bat olio isuri eta hartan gorrituko ditugu axaletik tipulinak, zerrendatan moztuak, gatz pikor batzuekin. 15 bat minutu guztira. Gainerako barazkiak garbituko ditugu ondoren, azala kendu gabe, eta xerratan moztu. Gaiak gainerretzeko erabiltzen dugun erretilu baten hondoan paratuko dugu tipulin gorritu berria eta haren gainean txandakatuko ditugu alberjinia, tomatea eta kuiatxoa, arrainen ezkaten antzera antolatuak, ondokoa aurrekoaren ertzaren gainean jarriak. Ezkaia gainetik hautseztatu, gatz pixka bat eman eta gainerako oliba olioaz garaztatuko dugu guztia. Erretilua labean sartu eta 130º-ko tenperaturan edukiko dugu berotzen, barazkiak ongi egin arte. Labea goriago eta erre egingo lirateke barazkiak. Akabo.

Beste barazki batzuekin ere manea dezakegu jaki hau, gogokoen dauzkagunak bideratuta. Era berean, oinarriko tipulinaren ordez, tomate saltsa on bat jarri genezake, barazkiak haren gainean antolatuz. Emaitza ona da, benetan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan, ongi hautatua, 8 zati eder Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 koilarakada Allioli saltsa, 16 koilarakada Gatza Errezeta …

sukaldean-fondo0

Tomate, urdaiazpiko egosi eta arrautzopil frantses ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia baina aldeak erabat bereizi gabe, liburu baten antzera 3 xerra eder urdaiazpiko egosi Tomate bat, umoa Zorrotada bat oliba olio 2 arrautza, joak Gatza Errezeta Arrautzak jo, gatz pixka bat …

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet –  Osagaiak Ogi biribila, xerra loditan moztua Tomate freskoa eta umoa Oliba olioa Gatza Errezeta Mami xamurrekoa eta azal kraskatsukoa da errezeta honetan erabili beharreko ogia, gure lagun kataluniarrek pan de payés deitzen …

ketchup

Ketchup etxean egina

Ketchup etxean egina –  Osagaiak Tomate heldu-helduak, 2 kg 3 tipula eder, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale Oliba olioa 3 koilarakada azukre Sagardo-ozpina, 5 koilarakada Koilarakada handi bat ezti 2 kumino pikor 2 piperbeltz pikor …

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada –  Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 …