Aza odolki errearekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Aza odolki errearekin –
Osagaiak
- 2 tipula-odolki
- Aza bat
- 8 koilarakada oliba olio
- 4 baratxuri ale, xerratan
- Gatza
Aza odolki errearekin
Errezeta
Bitan egingo dugu aza. Erdiko zuztarra kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal neurrian kenduko diegu hostoei erdialdeko zurtoina eta ur ugari jarriko dugu ondoren irakitan, gatz pixka batekin. Hostoak garbitu, lehortu eta zatitu egingo ditugu ondoren, zati ertainetan. Ur irakitan sartuko ditugu eta 20 minutuan edukiko ditugu egosten, eltzea tapatu gabe. Xukatu eta eltzearen gainean edukiko dugu aza. Bitartean, baratxuri-olio errea prestatuko dugu padera batean: baratxuriak gorritu direnean, isuriko dugu olio errea azaren gainean. Gatz pixka bat emango dugu, behar izanez gero. Aza oliotan alde guztietatik busti eta odolki errearen ondoan zerbitzatuko dugu.
Odolkia egiteko, zulatu egin dugu lehenik eta osorik ipini dugu ondoren gaiak itsasten ez diren padera batean, su eztian eta behar adina iraulaldi emanez, ongi erre eta bere koipean ongi gorri dadin. Bero-bero eta lehertzeko zorian dagoela sumatu orduko aterako dugu paderatik; zatitu eta, arestian adierazi bezala, aza egosi berriaren ondoan zerbitzatuko dugu.
Aza odolki errearekin
Aza purea
Aza purea – Osagaiak Aza bat Oliba olioa, litro laurdena 4 baratxuri ale, zerrendatan 100 g patata pure Gatza Aza purea Errezeta Aza bitan egin. Erdialdeko zurtoina kendu eta hostoak askatuko ditugu. Ahal dela, kendu …
Aza zopa
Aza zopa Osagaiak 300 g patata, zurituak eta puska handitan moztuak Aza bete bat 3 l haragi-salda, barazki-salda edo ur 4 koilarakada handi oliba olio birjina 6 baratxuri ale, xerratan moztuak 5 koilarakada handi esnegain …
Odolkia piperrekin
Odolkia piperrekin – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa 2 baratxuri ale, xerratan moztuak 2 pote pikillo piper on Perrexil xehatua Gatza Errezeta Potetatik atera eta xukatu egingo ditugu piperrak. Padera batean olio pixarra isuri …
Odolki nahaskia
Odolki nahaskia – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa, xorta bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua … Errezeta Odolkia ireki eta barruko betegarria jasoko dugu. Padera bat su bizian jarri eta xorta bat oliba olioa …
Odolki salteatua
Odolki salteatua – Osagaiak 2 tipula-odolki fresko Oliba olioa Errezeta Xerra oso loditan moztu eta tanta batzuk olio isuritako padera batean txigortuko ditugu su bizian bi alde zapaletatik, azal kraskatsu bat itxuratu arte. Jakiak itsasten …