Arrozesnea arrautza gorringoekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Arrozesnea arrautza gorringoekin –
Osagaiak
Arrozesnea arrautza gorringoekin
Errezeta
- Arrautza gorringoak eta gurina ez beste osagai guztiak kazola batean nahasi, eta sutan jarriko ditugu, oso su eztian, irakin arte, baina ezti-ezti eta zurezko zalia eragiteari utzi gabe betiere.
- 50 bat minutu emango dugu lan horretan, arroza lodi xamar geratzen den arte. Kanela adaxka atera, eta sutatik baztertuko dugu ondoren.
- Pausatzen utziko dugu arroza, epel dadin arte, eta orduan erantsiko ditugu arrautza gorringo joak eta gurin puska, arroza gogo-gozo eta aparta geldi dadin.
- Ontzi txiki edo plater sakonetan banatuko dugu gero, eta giroko tenperaturan utziko dugu hozten jan aurretik. Hozkailuan sartzen badugu, garrantzitsua da ordubete lehenago ateratzea, postrea hain hotz egon ez dadin.