Menua

Arroz zuria baratxuri eta perrexilarekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 6 koilarakada handi oliba olio birjina
  • 4 baratxuri ale, pikatuak
  • 500 g arroz, ale biribilekoa
  • 1,3 l salda edo ur
  • 2 koilarakada handi perrexil xehatu

Errezeta

Kazola batean olioa ipini eta su eztian jarriko dugu. Baratxuria erantsi eta dantzan hasi dela sumatu orduko irauliko dugu arroza. Zurezko zaliaz etengabe eragin eta perrexila xehatua eta salda edo ur beroa gaineratuko ditugu ondoren. Ura erantsiz gero, haragi-salda pastilla on batez gozatuko dugu arroza. Gatza emango diogu ondoren. Irakiten hasi arte egon ondoan, sua eztitu eta 16/18 minutuan edukiko dugu arroza irakiten kazola estalirik daukagula.

Denbora-tarte hori igaro eta gero, sutatik atera eta gutxienez 2 minutuan edukiko dugu kazola pausatzen, tapaturik. Mahairatu egingo dugu ondoren. Ezin egokiagoa da arroz hau txipiroi batzuekin, arrautza frijituekin edo saltxitxa batzuen ondoan jateko, tomate saltsaz ongi igurzten badugu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

arrozesne

Arrozesne garbia

Arrozesne garbia Osagaiak Litro bat esne Pote bat esne lurrindua (ez da ezinbestekoa) 200 g arroz, pikor biribilekoa Laranja azal bat eta limoi azal bat Kanela adaxka bat 150 g azukre Gatza Arroz esne garbia …

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin Osagaiak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Tipula bat, pikatua Xorta bat leka, haririk gabe eta zatituak 2 eskukada txanpinoi, zatituak 4 orburu garbi, laurdenkatuak Alberjinia …

Arroz paella

Arroz paella

Arroz paella –  Osagaiak 5 koilarakada oliba olio Baratxuri-buru bat 3 piper txorizero edo 5 piper lehor oso, zuztarrik gabe 4 piper berde Kg erdia txerri haragi, gizenik gabe eta puskatan Oilasko izter bat, hezurra …

sukaldean-fondo0

Arroza karraspinekin

Osagaiak Karraspinak krema errezeta bat Tipulin bat, fin zatitua 500 g arroz Edontzi bat ardo zuri 1,3 l salda edo ur (haragi-salda pastillaz hornitua) 5 koilarakada oliba olio Koilarakada bat Idiazabalgo gazta birrindu Gatza Errezeta …

Risottoa

Risottoa

Risottoa –  Osagaiak 6 koilarakada handi oliba olio birjina 2 baratxuri ale, xehatuak 2 tipulin handi, pikatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l salda edo ur Koilarakada bat gazta koipetsu, birrindua 2 koilarakada esnegain, …