Menua

Arroz zuria baratxuri eta perrexilarekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 6 koilarakada handi oliba olio birjina
  • 4 baratxuri ale, pikatuak
  • 500 g arroz, ale biribilekoa
  • 1,3 l salda edo ur
  • 2 koilarakada handi perrexil xehatu

Errezeta

Kazola batean olioa ipini eta su eztian jarriko dugu. Baratxuria erantsi eta dantzan hasi dela sumatu orduko irauliko dugu arroza. Zurezko zaliaz etengabe eragin eta perrexila xehatua eta salda edo ur beroa gaineratuko ditugu ondoren. Ura erantsiz gero, haragi-salda pastilla on batez gozatuko dugu arroza. Gatza emango diogu ondoren. Irakiten hasi arte egon ondoan, sua eztitu eta 16/18 minutuan edukiko dugu arroza irakiten kazola estalirik daukagula.

Denbora-tarte hori igaro eta gero, sutatik atera eta gutxienez 2 minutuan edukiko dugu kazola pausatzen, tapaturik. Mahairatu egingo dugu ondoren. Ezin egokiagoa da arroz hau txipiroi batzuekin, arrautza frijituekin edo saltxitxa batzuen ondoan jateko, tomate saltsaz ongi igurzten badugu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Arrozesne usaingozatua

Arrozesne usaingozatua

Arrozesne usaingozatua –  Osagaiak 3 l esne 150 g arroz, pikor biribilekoa 125 g gurin 300 g azukre Limoi azal bat Kanela adaxka bat Cognac xorta bat Anis xorta bat Patxaran xorta bat Arrozesne usaingozatua …

arrozesne

Arrozesne garbia

Arrozesne garbia Osagaiak Litro bat esne Pote bat esne lurrindua (ez da ezinbestekoa) 200 g arroz, pikor biribilekoa Laranja azal bat eta limoi azal bat Kanela adaxka bat 150 g azukre Gatza Arroz esne garbia …

Arroza entsaladan

Arroza entsaladan

Arroza entsaladan –  Osagaiak Arroz zuria, kilo erdia 2 baratxuri ale, osorik Oliba olio birjina, 3 koilarakada 2 litro ur 3 tomate, ongi helduak Piper berde bat, txikitua Tipulin bat, txikitua Gatza Arroza entsaladan Errezeta …

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin Osagaiak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Tipula bat, pikatua Xorta bat leka, haririk gabe eta zatituak 2 eskukada txanpinoi, zatituak 4 orburu garbi, laurdenkatuak Alberjinia …

sukaldean-fondo0

Arroza karraspinekin

Osagaiak Karraspinak krema errezeta bat Tipulin bat, fin zatitua 500 g arroz Edontzi bat ardo zuri 1,3 l salda edo ur (haragi-salda pastillaz hornitua) 5 koilarakada oliba olio Koilarakada bat Idiazabalgo gazta birrindu Gatza Errezeta …