Menua

Arrautza poxatuak

  • Arrautza poxatuak Jonathan-Lin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arrautza poxatuak egiteko era tradizionala sinplea da oso: xorrotada bat ozpin (edo limoi zuku) duen ur irakinetara apurtu arrautza eta goilara batekin forma borobilari eusten saiatu, alferrik izango den arren: arrautza ez zaizu guztiz borobila aterako. Lauzpabost minutu beharko ditu behar duen tornuia ukaiteko. Gero atera sukalde-paper baten gainera, eta saiatu ertzak laban txorrotx batez txukuntzen… Edo ikusi nola egiten dugun geuk hemen jarri dizugun errezetan.

Osagaiak:

  • Arrautzak
  • Ura
  • Gatza
  • Sukaldeko film gardena
  • Haria

Errezeta:

    1. Kikara edo ontzi txiki baten hondoan jarri sukaldean erabiltzeko moduko film gardenezko zati bat, arrautza bilduko duen zorrotxo bat sortzeko bezainbestekoa.
    2. Olio tanto batez igurtzi eta jarri aurrautza bertan. Borobil geratuko zaizu, kikararen hondoari esker.
    3. Gatz apur bat gehitzea aski da, baina, nahi baldin baduzu, atsegin duzun beste edozein gai ere jar diezaiokezu, segun eta arrautza zerekin jan behar duzun.
    4. Bildu filmaren ertzak eta lotu hari edo lokarri batekin, ahalik eta aire gehien kenduz paketetxoari.
    5. Ura irakiten hasten denean, sartu bertara arrautzak eta utzi lau minutuz egosten.
    6. Denbora hori egindakoan, atera zorrotxoak ur berotatik eta ur hotzetan sartu. Behar baduzu, izotza ere gehitu, egosketa kolpetik eteteko.

Haria moztu eta hortxe dituzu arrautza poxatu borobil borobilak.

Kasu!

Arrautza poxatuak mila gauzarekin erabil ditzakezu: ilarrekin, urdaiazpiko apur batekin, zainzuri epel batzuen gainean, patata egosi batzuekin…

Bestalde, badakigu argazkikoak ez direla arrautza poxatu ortodoxoegiak, baina guri arrautza apenas eginda gustatzen zaigu, zuringoa dariola. C’est comme ça, zer egingo diogu ba!

Arrautza poxatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Babak arrautza irakinarekin

Babak arrautza irakinarekin

Babak arrautza irakinarekin –  Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …

sukaldean-fondo0

Baratxuri eta perrexil arrautzopila

Osagaiak 8 baratxuri ale, xehatuak 3 koilarakada oliba olio Sorta eder bat perrexil, puska handi xamarretan pikatua 8 arrautza Gatza Errezeta Padera zabal batean, baratxuria eta olioa erantsi eta, su eztian jarriko ditugu berotzen. Arrautzak …

sukaldean-fondo0

Urdaiazpiko iberiar arrautzopila

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Urdaiazpiko iberikoa edo txerri iberikoaren besoa, gustuaren eta gastatzeko dugun diruaren arabera. 16 zerrenda 8 arrautza Errezeta Zartaginera koilarakada bat olio jarri eta su bizi-bizian, une bakar batez frijitu urdaiazpikoa, …

sukaldean-fondo0

Gorringo nahaskia

Osagaiak Gorringo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Gorringoak berotzen jarriko ditugu kazola zabal batean edo zartaginean, olio pixka batekin, baina kontuz, ez daitezela itsatsi hondoan. …

sukaldean-fondo0

Gari zainzuri arrautzopila

Osagaiak 2 sorta gari-zainzuri 3 koilarakada oliba olio 8 arrautza, joak eta gatza emanak Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Alde gogorra eta lurtsua kenduko diegu gari-zainzuriei. zuritu. Muturra bereizi, 2 bat cm, eta xerra mehetan moztuko …