Menua

Arkume saiheskiak xirmendutan erreak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 edo 3 kg arkume (umerri edo bildots) saiheski
  • Gatza
  • Xirmenduak edo aihenak

Errezeta

Errezeta hau ezinbestez egin behar da mendian edo lorategian, sekulakoa eragin baikenezake etxean honelako sua egiten hasiko bagina. Beharrezkoak dira aihenak edo xirmenduak, hau da, mahatsondoetan inausten diren adar eta adaxkak, su bizi mota hau egiteko gordetzen direnak. Beraz, leku egoki batean aihenak bildu eta su emango diegu; garren ondoan geratuko dira txingar gori biziak eta haien gainean erreko ditugu saiheskiak. Parrilla bikoitzetan ipiniko ditugu saiheskiak, eror ez daitezen, eta txingarren gainean pausatuko ditugu parrillak. Ongi hedatuko ditugu txingarrak, haragia uki ez dezaten.

Bi aldetatik gorrituko ditugu saiheskiak, aihenen eta kearen kutsua ere hartzen duten bitartean. Atera eta ogi puska batean hartuko ditugu zuzenean. Saiheskiaren koipeaz bustiko da ogia. Gatz pixka bat eman eta hatzen artean hartuta jango ditugu saiheskiak.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Arkume hankak saltsan

Osagaiak 24 arkume-hanka, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba olioa Ura Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio …

Arkumea kazolan erreta

Arkumea kazolan erreta

Arkumea kazolan erreta Osagaiak Arkume erdia (umerria edo bildotsa), pisu bereko lau puskatan zatitua Limoi erdiaren zukua Koilarakada handi bat oliba olio 3 baratxuri ale Baso bete ardo zuri 2 baso bete ur Gatza … …

ARKUMEA ERREA Joselu-Blanco

Arkumea labean erreta

Arkumea labean erreta Ez beldurtu errezeta honek behar duen denborarekin. Gutxi edo asko, mundu guztiak daki arkumea labean erretzen, baina egin kasu errezeta honetako denbora eta tenperaturei eta ez zara damutuko: gurina bailitzan desegingo zaizu …

sukaldean-fondo0

Arkume besoa erreta

Osagaiak 4 arkume beso (umerri edo bildots). 800 g ingurukoa bakoitza 2 baratxuri-buru Baso bete ur Zorrotada bat ardo zuri Gatza Errezeta Gatza eman eta gero, erretilu zabal batean ipiniko ditugu arkume besoak, ahoz gora. …

sukaldean-fondo0

Arkume aztala saltsan

Osagaiak 8 arkume aztal, garbiak eta hezurrarekin 30 baratxuri, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba olioa Ura Gatza Errezeta Gatza eman eta, kazola batean oliba olio xorta bat …