Menua

Antxoa marinatuak

  • Antxoa marinatuak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Antxoa marinatuak

Osagaiak

  • Litro erdia ozpin, ardo zuriarena
  • 400 cl ur
  • 100 g gatz
  • 1,5 kg antxoa fresko
  • Oliba olio birjina

Errezeta

Nahasi egingo ditugu ozpina, ura eta gatza, marinada prestatzeko. Antxoak garbituko ditugu ondoren, burua, tripak eta odola kontu handiz kendurik, ez hondatzeko. Osorik sartuko ditugu ondoren marinada hotzean, hezurra eta guzti. 8 bat orduan edukiko ditugu hozkailuaren barruan. Txikiak badira, aski izango dira 6 ordu.

Epe horren ostean, xukatu eta kontu handiz kenduko diegu hezurra. Erretilu batean zabalduko ditugu antxoa guztiak. Oliotan bustiko ditugu ondoren, egoki kontserbatzeko. Ongi tapatu eta hozkailuan kontserbatuko ditugu. Lauzpabost egun baino lehen kontsumituko ditugu.

Antxoa marinatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak)

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak)

Antxoa irin-arrautzeztatuak (errebozatuak) Antxoak era honetan egiteak, lan apur bat emango dizu, banaka maneiatu behar baitira aleak, baina ez zara batere damutuko: ezagutzen dugun era onentakoa da hau, baldin eta ez bazaio arrautzari gehiegi frijitzen …

Antxoa beteak

Antxoa beteak

Antxoa beteak –  Osagaiak 40 antxoa, ahalik eta handienak, kg bat guztira. 4 tipula, zerrenda finetan moztuak 4 piper berde, zerrenda finetan moztuak 3 koilarakada oliba olio Irina eta arrautza joa, irin-arrautzeztatzeko Gatza Errezeta Piperrekin …

Antxoa eta gazta ogitartekoa

Antxoa eta gazta ogitartekoa

Antxoa eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia 8 antxoa, gatzetan onduak eta xukatuak 8 gazta xerra mehe, koipetsua, gure gustukoa, erraz desegingo dena Xorta bat oliba olio birjina … Errezeta Labe-erretilu …

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak

Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak –  Osagaiak Kg bat antxoa, osorik eta ezkatarik gabe Kg bat gatz larri Oliba olio birjina Baratxuri xehatua Errezeta Ontzi zabal batean, geruzatan antolatuko ditugu antxoak eta gatz larria. …

Antxoak kazolan

Antxoak kazolan

Antxoak kazolan –  Osagaiak Kg bat antxoa fresko 3 tipula, zerrenda mehetan zatituak 3 piper berde, zerrenda mehetan zatituak 8 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Gatza … Errezeta Sutan jarri eta kazolan ipiniko …