Menua

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

  • Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa – 

Osagaiak

  • Opil bat, bitan irekia
  • Piper berde eder bat, txortenik eta hazirik gabe, zerrenda luzetan moztua
  • 4 xerra mehe urdaiazpiko serrano
  • Gatza eta oliba olioa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Errezeta

Padera su bizian jarri eta hartan frijituko ditugu piper xerrak. Olioa kea jarioan hasi orduko erantsiko ditugu piper zerrendak, eta minutu batean edukiko ditugu ondoren, su bizian, kolorea galtzen utzi gabe. Xukatu eta gatza pixka bat emango diegu.

Olioa erretiratu eta koiperik gabe utziko dugu padera, su bizian betiere. Buelta eta buelta pasatuko ditugu urdaiazpiko xerrak paderatik, koipea urtzeko beta emanez, baina txigortu gabe, gazi geldi ez daitezen.

Piper zerrendak eta urdaiazpiko xerrak ogi tartean sartu eta barrura!

Ogitartekoa prestatu aurretik, tomatez igurtzi ahal izango dugu opilaren barrualdea eta mamia oliba olioz garaztatu. Oso goxo geratuko zaigu.

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Pikillo piperrak julianeneko eran

Osagaiak Pikillo piperrak, 2 pote ongi hautatuak Oliba olioa Baratxuri-buru bat Gatza Poteak ireki eta piperrek duten salda kendu. Zartagin handi batean jarri, hondoa ongi estaltzen dutela, baratxuri-buruaren ale libratuekin; aleak azal eta guzti, eta …

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a

Ahuakate, indioilar eta fruitu lehor sandwich-a –  Osagaiak Ahuakate bat Indioilar 2 bularki Limoi bat Laranja bat Soja saltsa Fruitu lehor 2 eskukada (nahasketa; urrak, intxaurrak, almendrak,…) Ezpelete piper hautsa Oliba olioa Gatza Molde erako ogia …

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …

sukaldean-fondo0

Porru eta urdaiazpiko entsalada

Osagaiak 16 porru ertain Ura eta gatza Urdaiazpikoa (iberikoa bada, hobe), 16 xerra mehe-meheak Oliba olio birjina, 8 koilarakada 2 koilarakada ozpin Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Porruei bizarrak kendu …

romesko saltsa

Romesco saltsa

Romesco saltsa –  Osagaiak Tomate helduak, garbiak, osorik, 800 g Baratxuri-buru bat Hur txigortuak, 2 koilarakada Ogi koskor bat, txigortua 4 piper txorizero 12 koilarakada oliba olio birjina estra 2 koilarakada Xerezko ardo-ozpin Errezeta Tomateak …