Menua

Mugurdi marmelada

  • Mugurdi marmelada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Mugurdi marmelada – 

Osagaiak

  • 1,5 kg mugurdi, garbiak, txortenik gabe
  • 300 g azukre
  • 10 koilarakada limoi zuku
  • Bainila adaxka bat, ireki eta aletua

Mugurdi marmelada

Errezeta

Kazola batean ipiniko ditugu mugurdi guztiak. Azukrea, bainila ireki eta aletua eta limoi zukua erantsiko ditugu ondoren. Ongi estali eta utzi egingo ditugu hozkailuan, 12 bat ordu, zuku guztia atera dezaten.

Orduan jarriko dugu kazola sutan, su eztian, eta irakiten utziko dugu ezti-ezti, 45 bat minutu, marmelada urritu eta lodi-lodi gera dadin arte. Sutatik atera eta poteetan sartuko dugu ondoren marmelada.

Hozkailuan kontserbatuko dugu, ongi itxita.

Mugurdi marmelada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Mugurdiak krema ingelesarekin

Osagaiak 750 g mugurdi, ongi onduak Krema ingelesa, litro erdia Errezeta Ziur egon behar dugu mugurdiek xomorrorik ez dutela eta txortena gogor eta arantzatsua dutela. Behar izanez gero, uretan pasa eta poliki-poliki xukatuko ditugu zapi …

marrubi-mermelada

Marrubi marmelada

Marrubi marmelada –  Osagaiak 1,5 kg marrubi, garbiak, txortenik gabe 300 g azukre 10 koilarakada limoi zuku Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Errezeta Kazola batean ipiniko ditugu marrubi guztiak, laurdenetan zatitu ondoan. Azukrea, bainila …

Konpota azukre gorritua

Konpota azukre gorritua

Konpota azukre gorritua –  Osagaiak 100 g azukre 350 g almendra, txikitua eta txigortua Ekilore olio pixka bat 300 g mertxika marmelada Mertxika pattarra, 4 koilarakada Konpota azukre gorritua Errezeta Eltze bat jarriko dugu sutan, …

Mugurdi

Mugurdi ur-izoztua

Mugurdi ur-izoztua –  Osagaiak Kilo bat mugurdi Kalitate oneko ardo beltza, 375 cl Limoi baten zukua Ur hotz-hotza, 1,7 litro 300 g azukre Errezeta Irabiagailu baten ontzian osagai guztiak sartu. Minutu batez dena xehatu eta …

sukaldean-fondo0

Krema tarta mugurdiekin

Osagaiak Tarta-hondo bat, labean erretako ore hautsi fin batez estalia, hotza Litro erdia krema edo krema arin, gustuen arabera Mugurdi freskoak, txortenik gabe Azukrea hautsetan Errezeta Kontu handiz, moldearen ertzak ez haustearren, zabalduko dugu krema …