Menua

Hanburgesak

  • hanburgesa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Hanburgesak – 

Osagaiak

  • Kg bat haragi xehatu, hainbat motatakoa: txerria, txahala eta behia
  • 2 arrautza gorringo
  • Perrexil xehatua
  • Ogi mamia, puska eder bat, esnetan beratua eta ondoren xukatua
  • 2 tipula ertain, pikatuak
  • Oliba olioa, tipulak gorritzeko
  • Gatza eta piperbeltza

hanburgesa Errezeta

Tipula pikatua gorrituko dugu lehenik padera batean, gatz pixar batekin. Gorri eta xamur gelditu arte. Xukatu egingo dugu ondoren.

Gopor edo ontzi batean ipiniko ditugu gainerako osagaiak, eta haien gainean erantsiko ditugu tipula potxatuak. Gatza eta piperbeltza emango dugu ondoren, oparo. Eskuz oratuko ditugu gaiak (eskuak garbi ditugula, noski). Gatz-puntua neurtzeko, haragia gordinik dastatzeak nazka ematen badigu, hurraren neurriko bolatxo bat sartuko dugu mikrouhinetan eta segundo batzutan egosten eduki ondoren dastatuko dugu, gatz-puntua egokia den jakiteko.

Eskuaren barruaz itxuratuko ditugu hanburgesak; ogi birrindua axaletik eman eta kaxa hermetiko batean gordeko ditugu, berehala maneatu behar ez baditugu. Jaterakoan frijituko ditugu, padera bero batean eta oliba olio pixar batekin. Tomate saltsarekin edo ziapearekin mahairatuko ditugu.

Frijitu eta gero, tipula saltsa batean edo soberan geratu zaigun haragi saltsa batean murgildu ahal izango ditugu era berean. Sutan edukiko dugu une batzuetan gozatzen, xamur eta melatsu egon daitezen. Etxeko hanburgesak etxeko saltsetan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Igel-hanka-salteatuak2

Igel hanka salteatuak

Igel hanka salteatuak –  Osagaiak Kg bat igel hanka garbi, eskeletotik bereiziak 4 baratxuri ale, pikatuak Eskukada bat perrexil, pikatua 8 koilarakada oliba olio Limoi bat, lautan zatitua Errezeta Animaliaren gorputzarekin batean aurkezten dira igel …

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta …

sukaldean-fondo0

Kuiatxoak haragiz beteta

Osagaiak Haragi gordin pikatua (txahalkia, behikia eta txerrikia), 750 g 4 kuiatxo handi 4 koilarakada oliba olio 4 koilarakada handi tomate saltsa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kuiatxoak garbitu eta lehortuko ditugu. Luzetara moztu bitan, eta …

sukaldean-fondo0

Haragi lasagna labean

Osagaiak Lasagnarako pasta, pakete bat (aldez aurretik egosi behar ez dena erostea hobe) 2 tipulin, txiki-txiki eginak 3 baratxuri ale, txikituak 5 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere …

sukaldean-fondo0

Patata barrubeteak

Osagaiak Kg bat patata ertain Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Alberjinia bat Ximiko bat tomate saltsa Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin) Oliba olioa Irina, arrautza joa …