Menua

Arrautza poxatuak

  • Arrautza poxatuak Jonathan-Lin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Arrautza poxatuak egiteko era tradizionala sinplea da oso: xorrotada bat ozpin (edo limoi zuku) duen ur irakinetara apurtu arrautza eta goilara batekin forma borobilari eusten saiatu, alferrik izango den arren: arrautza ez zaizu guztiz borobila aterako. Lauzpabost minutu beharko ditu behar duen tornuia ukaiteko. Gero atera sukalde-paper baten gainera, eta saiatu ertzak laban txorrotx batez txukuntzen… Edo ikusi nola egiten dugun geuk hemen jarri dizugun errezetan.

Osagaiak:

  • Arrautzak
  • Ura
  • Gatza
  • Sukaldeko film gardena
  • Haria

Errezeta:

    1. Kikara edo ontzi txiki baten hondoan jarri sukaldean erabiltzeko moduko film gardenezko zati bat, arrautza bilduko duen zorrotxo bat sortzeko bezainbestekoa.
    2. Olio tanto batez igurtzi eta jarri aurrautza bertan. Borobil geratuko zaizu, kikararen hondoari esker.
    3. Gatz apur bat gehitzea aski da, baina, nahi baldin baduzu, atsegin duzun beste edozein gai ere jar diezaiokezu, segun eta arrautza zerekin jan behar duzun.
    4. Bildu filmaren ertzak eta lotu hari edo lokarri batekin, ahalik eta aire gehien kenduz paketetxoari.
    5. Ura irakiten hasten denean, sartu bertara arrautzak eta utzi lau minutuz egosten.
    6. Denbora hori egindakoan, atera zorrotxoak ur berotatik eta ur hotzetan sartu. Behar baduzu, izotza ere gehitu, egosketa kolpetik eteteko.

Haria moztu eta hortxe dituzu arrautza poxatu borobil borobilak.

Kasu!

Arrautza poxatuak mila gauzarekin erabil ditzakezu: ilarrekin, urdaiazpiko apur batekin, zainzuri epel batzuen gainean, patata egosi batzuekin…

Bestalde, badakigu argazkikoak ez direla arrautza poxatu ortodoxoegiak, baina guri arrautza apenas eginda gustatzen zaigu, zuringoa dariola. C’est comme ça, zer egingo diogu ba!

Arrautza poxatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Gorringo tortilla

Gorringo tortilla

Gorringo tortilla –  Osagaiak Gorringo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua Gorringo tortilla Errezeta Gorringoak kazola zabal batean edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …

Maionesa baratxuri gordinarekin

Maionesa baratxuri gordinarekin

Maionesa baratxuri gordinarekin –  Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatza, ximiko bat 2 baratxuri ale, zurituak Maionesa baratxuri gordinarekin Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren …

sukaldean-fondo0

Gosaritarako bizkotxoa

Osagaiak 4 arrautza Azukre hautsa, 125 g Almendra gordinaren hautsa, 160 g 125 g gurin bigun 60 g esnegain (ura kenduta) Errezeta Katilu batean, hagaxkekin edo, hobeki, irabiagailu elektriko hagaxkadunarekin, arrautzak eta azukrea ongi jo, …

ONDDO NAHASKIA Javier-Lastras

Onddo nahaskia

Onddo nahaskia –  Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua … Errezeta Onddoak berotzen jarriko ditugu kazola zabal batean edo zartaginean, olio pixka batekin, baina kontuz, ez daitezela …

saltsa herdoila

Saltsa herdoila

Saltsa herdoila –  Osagaiak 2 arrautza gorringo, egosiak eta pikatuak Arrautza gorringo bat, gordinik Litro laurdena oliba olio birjina Koilarakada bat Xerez ozpin Koilarakada bat tomate kontzentratu edo, hura ezean, ohiko tomate saltsa Azafraia, 8 …