Menua

Potxak txirlekin

  • Potxak txirlekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Potxak txirlekin – 

Osagaiak

  • Potxa soil maneatuen errezeta bat
  • 600 g txirla
  • Olio pixka bat
  • Baratxuri xehatu pixka bat
  • Ardo zuri pixka bat
  • Perrexil xehatua
  • Baxoerdi bat ur

Errezeta

Potxak egin, kontu handiz, errezetan esan bezala, oso-osorik gelditzeko.

Kazola batean txirlak egin marinel eran: lehenbizi baratxuria oliotan pixka bat egin, eta txirlak, ardo zuria eta ura gehitu gero. Denak irekitzen direnean, zukua erdiraino murrizten utzi. Une horrexetarako potxa soilak bero-bero eduki, eta bota hara txirlak. Gainetik parparreatu perrexila. Eta mahaira.

Potxak txirlekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Xapo errea txirlekin

Xapo errea txirlekin

Xapo errea txirlekin –  Osagaiak Xapo eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, azalik, alboko hezurrik eta errairik gabe Baso erdia ardo zuri 7 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xaflatan 4 koilarakada sagardo-ozpin Kg …

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin

Arroza txirlekin Gure mahaietan ezin da falta plater hau: fina bezain gustagarria da, batez ere arroza eta txirlen puntuarekin asmatzen bada. Esan beharrik ez dago txirlak zenbat eta fresko eta salbaiagoak, hobeto aterako zaizula, baina …

Pasta txirlekin

Pasta txirlekin

Pasta txirlekin –  Osagaiak Tipulin txiki bat, xehe-xehe egina Baratxuri ale bat, txikitua Oliba olio pixka bat Ardo zuri pixka bat Baso erdi bat ur Arrozetarako txirlak, kilo bat Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi …

sukaldean-fondo0

Potxak galeperrekin

Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 8 galeper saltsan eginak Errezeta Potxak ongi garbitu eta eltzean jarri, eta …

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin (edo saltsan)

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin –  Osagaiak 4 urraburu solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak kg erdia ganba, gordinik eta zurituak kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexila, …