Menua

Orburu egosiak gatzozpinetan

  • Orburu egosiak gatzozpinetan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 24 orburu egosi
  • 2 tomate heldu
  • uraza garbi bat
  • ahuntz-gazta txiki bat
  • 10 koilarakada oliba olio birjina estra
  • 4 koilarakada baltsamo, sagardo edo xerez ozpin
  • gatza eta piperbeltz eho berria
  • oliba olio birjina estra

….

Errezeta

Uraza garbitu, uretan araztu eta xukatu. Tomateak zuritu eta xerra finetan moztu. Gopor edo katilu handi batean, ozpina isuri eta piperbeltza eta gatza ugari erantsi. Koilara batez nahasi eta oliba olio birjina estra isuri. Horra ozpin-olioa. Dadotan edo zerra mehetan moztuko dugu ondoren ahuntz-gazta, eta xerra mehetan orburuak, ongi zorrozturiko labana batez baliatuz.

Entsalada-ontzi edo plater batean, ozpin-olioaren erdia isuriko dugu hondoan. Uraza erantsi eta eskuez edo mahai-tresna batzuetaz nahasiko dugu guztia, ongi igurtzi arteraino. Tomatea ipiniko dugu gainean eta ozpin-olioaren beste erdiaz igurtziko dugu. Tomatearen gainean zabalduko ditugu orburu xerrak, gazta-dado eta xerrekin tartekaturik, eta oliba olio birjinaz igurtziko ditugu. Entsaladaren gainean, ehogailuari hainbat aldiz eraginez, ehoko dugu piperbeltza, eta mahairako prest edukiko dugu ondoren. Entsalada geruzatan antolatu dugunez, ez dugu nahasi beharrik izango. Zerbitzatu eta ogi txigortuez gozatu ahal izango dugu entsalada.

Orburu egosiak gatzozpinetan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

orburuak Orburuen garbiketa

Orburuen garbiketa

Orburuen garbiketa –  Teknika / Errezeta Orburu sendo gogorrak aukeratuko ditugu. Horretarako, geure esku itxian estutuko ditugu, mikrofono batekin bageunde bezala. Muturreko hostoek itxita egon behar dute, ireki nahi ez balute bezala, erdian zulorik ageri …

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin –  Osagaiak 24 orburu egosi, hotzak eta laurdenkatuak Kg erdia txirla 2 baratxuri ale, pikatuak Orburuak egosi diren salda, hiru litro laurden inguru 3 koilarakada oliba olio Perrexila, pikatua Koilarakada apal bat irin …

Orburu salteatuak

Orburu salteatuak

Orburu salteatuak –  Osagaiak 24 orburu gordin 4 koilarakada oliba olio Gatza Baratxuri xehatua, pixka bat Perrexil xehatua Orburu salteatuak Errezeta Garbitu eta xerra mehetan zatituko ditugu orburuak. Gaiak itsasten ez diren padera batean, berotzen …

sukaldean-fondo0

Orburuak ozpin-oliotan

Osagaiak 24 orburu egosi 10 koilarakada oliba olio birjina estra 4 koilarakada sagardo edo xerez ozpin Limoi zukua, tanta batzuk Baratxuri ale mutur bat, xehatua Perrexila, xehatua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan edo lautan moztuko …

Txirlak orburuekin

Txirlak orburuekin

Txirlak orburuekin –  Osagaiak 3/4 Kg Txirla 8 orburu natural, egosiak eta lautan zatituak 3 baratxuri ale, xehatuak Litro laurdena ur bero edo orburuak egosi diren ur 4 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua Irina, ximiko …