Menua

Kuiatxo, hirugihar eta tipula tarta

  • Kuiatxo, hirugihar eta tipula tarta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Kuiatxo, hirugihar eta tipula tarta – 

Osagaiak

  • Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia
  • 3 tipula ertain, xerratan moztuak
  • 2 kuiatxo
  • 3 koilarakada oliba olio
  • Baratxuri ale bat, txikitua
  • Hirugihar ketua, dadotan moztua, eskutada bat
  • Baso txiki bat esnegain likido
  • Gazta arraspatua, eskutada bat
  • Gatza

Kuiatxo, hirugihar eta tipula tarta

Errezeta

Kazola batean olioa sutan jarri. Bertan frijituko ditugu, su ez oso bizian, baratxuria, tipula eta hirugiharra. Gatz pixar bat eman. Egin dadila pixkana-pixkana barazkia ongi egosia egon arte, eta franko murriztu arte, ahal dela, kolore iluna hartu arte. Kolore iluna azkeneko momentuan sua bizituz lortuko dugu. Horrela karamelu itxura hartuko du. Guztira 2 ordu edo behar dira. Gero epeldu dadila pixka bat. Tipula sutatik atera baino minutu batzuk lehenago erantsiko ditugu kuiatxoak, garbi, xerratan eta padera batean oliba olio apur batean pasatu eta gero. Epeltzen utziko ditugu tipula eta kuiatxo salteatuak.

Orduan, aurretik labean berotutako moldean sartuko ditugu hirugiharra eta kuiatxoa, tipularekin batean. Zoko guztiak ongi bete, esnegaina zurrusta finean botaz gainetik. Gazta arraspatuz estali gero. Dagoela labean 200 graduan, 10 bat minutuz gutxi gorabehera, gainaldea pixka bat txigortzen den arte, tipula, esnegainarekin nahasita, goxo-goxo gelditzen den arte. Entsaladarekin batera zerbitzatu.

Kuiatxo, hirugihar eta tipula tarta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Kuiatxo zopa

Kuiatxo zopa

Kuiatxo zopa –  Osagaiak Kuiatxo garbiak, azal eta guzti, xerra finetan moztuak, kilo bat 2 baratxuri ale, zerrendatan Oliba olio birjina, 2 koilarakada Litro bat ur, salda kontzentratuaren pastilla batekin irakina Azukre pixka bat 3 …

eguerdiko pintxoa unax eran

Eguerdiko pintxoa unax eran

Eguerdiko pintxoa unax eran –  Osagaiak ¼ PIPER BERDEA 1 SOLOMO ADOBATUA 1 ARRAUTZA 2 HIRUGIARRA 20 GRAMO HOGI 1 GAZTA LONTSA OLIOA … Errezeta Ogia mozten duzu bi zatitan eta jarri plater batean. Gero …

sukaldean-fondo0

Kuiatxoak urdaiazpikoarekin salteatuta

Osagaiak 5 kuiatxo eder Urdaiazpiko xerra lodi bat, dado txikitan moztua Baratxuri ale bat, xehatua Tipulin bat, pikatua 6 koilarakada oliba olio Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Uretan garbituko ditugu kuiatxoak eta bi muturrak kenduko dizkiegu …

ZIAZERBAK HIRUGIHARRAREKIN SALTEATUAK

Ziazerbak hirugiharrarekin salteatuak

Ziazerbak hirugiharrarekin salteatuak –  Osagaiak Kg bat ziazerba fresko 5 baratxuri ale, xerratan moztuak Hirugihar ketua, zerrenda finetan moztua 4 koilarakada oliba olio Piperbeltza, eho berria Gatza Ziazerbak hirugiharrarekin salteatuak Errezeta Ziazerbak garbituko ditugu lehenik. …

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara –   Osagaiak Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan Litro erdia esnegain likido 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Koilarakada bat oliba olio 2 arrautza, joak Perrexil xehatua 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa …