Menua

Oilasko errea baratxuriarekin

  • Oilasko errea
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Oilasko errea baratxuriarekin – 

Osagaiak

  • 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak
  • 2 baratxuri-buru
  • Gatza eta piperbeltza, eho berria
  • 2 baso ur

Oilasko errea baratxuriarekin

Errezeta

Labeko erretilu handi batean jarriko ditugu barreiaturik baratxuri aleak, oilaskoak garbitu ondoko lepoa eta hegalen muturrak, eta oilaskoak saiheska ipiniko ditugu ondoren erretiluan. Urez garaztatuko ditugu oilaskoak.

Labean sartuko dugu erretilua 200º-ko tenperaturan eta 20 minutuan edukiko ditugu erretzen oilaskoak. Denbora hori igaro ondoren, ireki egingo dugu labeko atea, atera duten zukuaz garaztatu, eta jada errea dagoen saihetsaren gainean ipiniko ditugu oilaskoak, beste 20 minutuan. Horren ostean, labea ireki eta beren paparren gainean egokituko ditugu oilaskoak, bizkarraldea gora begira utzirik, eta erretzen utziko ditugu beste 20 minutuan. Atera duten zukuaz garaztatuko ditugu berriro ere oilaskoak tarte horretan. Azkenik, denbora-tarte hori igaro ondoren, papar aldea gora dutela jarriko ditugu oilaskoak, eta utzi egingo ditugu erretzen ondo txigortu arte. Behar izanez gero, erantsi egingo diegu ur pixka bat erretzen ari diren bitartean, egarri direla eta lehortzen ari direla ikusten badugu betiere. Heze egon behar dute beti.

Plater batean ipini eta aluminio-paper orri batez estaliko ditugu oilaskoak, eta pausatzen utziko ditugu 15 bat minutuan. Orduan zatitu egingo ditugu oilaskoak, lau izter eta lau paparretan. Erretilu bero batean ipini eta ogi xerra txigortuekin aterako ditugu mahaira oilasko zatiak, ogian baratxuri erreen mamia igurtzi ondoren.

Oilasko errea baratxuriarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Oilasko gibelen patea

Oilasko gibelen patea

Oilasko gibelen patea –  Osagaiak 24 oilasko gibel 2 tipulin, pikatuak Baratxuri ale bat, pikatua 2 arrautza Oliba olio pixar bat Brandy xorta bat 200 g patata pure Gatza eta piperbeltza Oilasko gibelen patea Errezeta …

sukaldean-fondo0

Oilaskoa tomate eta piperrekin

Osagaiak 1,5 kg oilasko, erdi tamainako puskatan zatitua Baso handi bat ardo zuri 4 pipermorro berde edo gorri, zerrenda zabaletan zatituak 4 tipula, zerrendetan zatituak 4 baratxuri ale, pikatuak Porru bat, pikatua Litro erdia tomate …

sukaldean-fondo0

Pasta soja-saltsa eta oilaskoarekin

Osagaiak 2 oilasko papar, zerrendatan moztuak Tipula bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 porru, pikatuak Eskukada bat barrengorri, xerratan moztuak Oliba olioa 300 g pasta txinatar Zorrotada on bat soja saltsa Errezeta Padera batean, …

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin –  Osagaiak 4 “tuterako” kukulu 250-300 g oilasko bularki 8 antxoa xerra 10 g mostaza 100 g jogurt natural krematsu Oliba olioa Tipulina ale 1 Baratxuri laurdena … Errezeta: Kukuluak …

Oilasko errea aranekin

Oilasko errea aranekin

Oilasko errea aranekin –  Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak 20 aran pasa, ederrak eta mamitsuak, hezurra kenduta Limoi azal bat Tipula Gatza eta piperbeltza, eho berria Baso bete ur Errezeta Labeko erretilu handi …