Menua

Pasta gainerrea gaztarekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginda
  • 4 koilarakada oliba olio
  • Perrexil xehatua
  • Esnegain likidoa, litro laurdena
  • 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak)
  • Gazta koipetsu arraspatua, ugari

Errezeta

Zartagin batean olioa eta baratxuri aleak jarriko ditugu, su ezti-eztian egin daitezen. Baratxuriak oso poliki frijitu daitezela, olioak beren zaporea bereganatzeko. 10 bat minutu pasatuta, sua bizitu eta baratxuriak pixka bat gorritu daitezen utziko dugu. Orduantxe pasta egosi berria eta xukatua gehituko dugu, eta salteatu egingo dugu, baratxuriaren eta olioaren zaporea har dezan. Gero par-par bota gainetik perrexila eta labeko erretilu batean jarriko dugu dena, gainetik esnegainarekin blaituta. Gazta arraspatu ugariz estali gainetik, eta axaletik erre dadila pastak gainean geruza gorri goxo-goxoa izaten duen arte. Zerbitzatu eta jan.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

pasta abakando

Pasta abakando edo miserarekin

Pasta abakando eta miserarekin Osagaiak 2 misera edo abakando, 700 bat gramokoa bakoitza Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 4 koilarakada oliba olio Koilarakada bat tomate saltsa Brandy pixka bat Perrexil …

Pasta hirugiharrarekin

Pasta hirugiharrarekin

Pasta hirugiharrarekin –  Osagaiak Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak …

sukaldean-fondo0

Makarroi gainerreak

Osagaiak Kg erdia makarroi lodi 50 cl esne 100 cl esnegain urtu 200 g Gruyère, birrindua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Ur ugaritan egosiko ditugu makarroiak bezperan, gatza eman ondoren. 5 bat …

Rabioliak fruitu lehor saltsarekin

Rabioliak fruitu lehor saltsarekin Sergio E. eran

Rabioliak fruitu lehor saltsarekin –  Osagaiak pasta (gaztarekin) 200 ml esne-gain (pakete bat) 8 edo 9 intxaur 8 edo 9 almendra … Errezeta Lehenengo, kazola urez bete eta sutan jarri berotzeko. Berotzen hasten denean, pasta …

sukaldean-fondo0

Pasta freskoa karraspinekin

Osagaiak Karraspinen errezeta bat: “Karraspinak kremarekin” Tipulin bat, txiki-txiki eginda Pasta fresko egosia, 500 g Oliba olioa birjina, estra, 5 koilarakada Baso erdi bat ardo zuri Gatza Errezeta Zartaginean bi koilarakada oliba olio jarrita, tipulina …