Menua

Risottoa

  • Risottoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Risottoa – 

Osagaiak

  • 6 koilarakada handi oliba olio birjina
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • 2 tipulin handi, pikatuak
  • 500 g arroz, ale biribilekoa
  • 1,3 l salda edo ur
  • Koilarakada bat gazta koipetsu, birrindua
  • 2 koilarakada esnegain, erdi harrotua
  • 2 koilarakada handi perrexil xehatu

Risottoa

Errezeta

Arroz mota hauek salda edo ur beroa pixkana-pixkana erantsiz eta zaliari eragiteari utzi gabe prestatzen dira eskuarki. Halatan, errazago askatzen da arroz aleen almidoia eta bizkorrago loditzen da guztia.

Arroza maneatuko dugun kazolan, su bizian eta 3 koilarakada oliotan salteatuko ditugu, gatz pixka bat eman ondoren, onddo edo txanpinoi garbi batzuk, edo arrozarekin prestatu nahiko dugun edozein haragi edo barazki mota. Lehenengo beroaldia eta gero, erretzen edo lehortzen utzi gabe betiere, hautatu dugun gaia plater batera atera eta kazolaren hondoan utziko dugu utzi digun koipea. Sua eztitu ondoan, baratxuria eta tipulina kazolaratuko ditugu eta hantxe edukiko ditugu, 5 minutuan, su ertainean eztitzen.

Denbora-tarte horren ondoren erantsiko dugu arroza, zurezko zaliaz iraulaldi batzuk emanez, eta haren ondoren sarraraziko dugu hautatutako gaia. Gatz pixka bat eman eta pixkana-pixkana isuriko dugu salda edo ura, zurezko zaliari eragiteari utzi gabe, isurkaria ahitu orduko gehiago isurtzeko prest gaudela (ura bota badugu, haragi-salda pastilla bat erantsiko diogu, arroza behar bezala gozatzeko). Su ezti-eztian egosiko dugu guztia, 16/18 minutu inguruan.

Denbora-tarte horren ondoan, kazola sutatik atera eta gazta, esnegaina eta gainerako oliba olio birjina erantsiko ditugu gaiak behar bezala batzeko. Iraulian erabiliko ditugu arroz aleak, oso eta krematsu gera daitezen. Zerbitzatu egingo dugu, perrexil xehatua hautseztatu eta gero.

Risottoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

PERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco

Perretxiko risottoa

Perretxiko risottoa –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …

arroz tortilla

Arroz tortilla

Arroz tortilla –  Osagaiak 20 koilarakada arroz zuri baratxuri eta perrexilarekin 8 arrautza, joak Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Jo ditugun arrautzetan nahasiko dugu baratxuriz eta perrexilez maneaturiko arroza. Gatz gutxi eman eta perrexil xehatua erantsi. …

sukaldean-fondo0

Arroz zuria baratxuri eta perrexilarekin

Osagaiak 6 koilarakada handi oliba olio birjina 4 baratxuri ale, pikatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l salda edo ur 2 koilarakada handi perrexil xehatu Errezeta Kazola batean olioa ipini eta su eztian jarriko …

arroza oilaskoarekin

Arroza oilaskoarekin

Arroza oilaskoarekin –  Osagaiak 4 koilarakada handi oliba olio birjina Oilasko garbi bat zati txikitan moztua Bi baratxuri ale, xehatuak Tipulin handi bat, pikatua Piper berde handi bat, pikatua Xorta bat baratxuri fresko, pikatuak 500 …

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Onddo freskoak, hiru kilo laurden 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro …