Menua

Risottoa

  • Risottoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Risottoa – 

Osagaiak

  • 6 koilarakada handi oliba olio birjina
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • 2 tipulin handi, pikatuak
  • 500 g arroz, ale biribilekoa
  • 1,3 l salda edo ur
  • Koilarakada bat gazta koipetsu, birrindua
  • 2 koilarakada esnegain, erdi harrotua
  • 2 koilarakada handi perrexil xehatu

Risottoa

Errezeta

Arroz mota hauek salda edo ur beroa pixkana-pixkana erantsiz eta zaliari eragiteari utzi gabe prestatzen dira eskuarki. Halatan, errazago askatzen da arroz aleen almidoia eta bizkorrago loditzen da guztia.

Arroza maneatuko dugun kazolan, su bizian eta 3 koilarakada oliotan salteatuko ditugu, gatz pixka bat eman ondoren, onddo edo txanpinoi garbi batzuk, edo arrozarekin prestatu nahiko dugun edozein haragi edo barazki mota. Lehenengo beroaldia eta gero, erretzen edo lehortzen utzi gabe betiere, hautatu dugun gaia plater batera atera eta kazolaren hondoan utziko dugu utzi digun koipea. Sua eztitu ondoan, baratxuria eta tipulina kazolaratuko ditugu eta hantxe edukiko ditugu, 5 minutuan, su ertainean eztitzen.

Denbora-tarte horren ondoren erantsiko dugu arroza, zurezko zaliaz iraulaldi batzuk emanez, eta haren ondoren sarraraziko dugu hautatutako gaia. Gatz pixka bat eman eta pixkana-pixkana isuriko dugu salda edo ura, zurezko zaliari eragiteari utzi gabe, isurkaria ahitu orduko gehiago isurtzeko prest gaudela (ura bota badugu, haragi-salda pastilla bat erantsiko diogu, arroza behar bezala gozatzeko). Su ezti-eztian egosiko dugu guztia, 16/18 minutu inguruan.

Denbora-tarte horren ondoan, kazola sutatik atera eta gazta, esnegaina eta gainerako oliba olio birjina erantsiko ditugu gaiak behar bezala batzeko. Iraulian erabiliko ditugu arroz aleak, oso eta krematsu gera daitezen. Zerbitzatu egingo dugu, perrexil xehatua hautseztatu eta gero.

Risottoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

PERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco

Perretxiko risottoa

Perretxiko risottoa –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …

arrozesne

Arrozesne garbia

Arrozesne garbia Osagaiak Litro bat esne Pote bat esne lurrindua (ez da ezinbestekoa) 200 g arroz, pikor biribilekoa Laranja azal bat eta limoi azal bat Kanela adaxka bat 150 g azukre Gatza Arroz esne garbia …

arroza abankandoarekin

Arroza abakandoarekin

Arroza abakandoarekin Osagaiak 2 abakando, 700 bat gramokoa bakoitza Ura eta gatza 5 koilarakada oliba olio Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginda 6 koilarakada tomate saltsa 600 g arroz (ale biribileko …

Arroz paella

Arroz paella

Arroz paella –  Osagaiak 5 koilarakada oliba olio Baratxuri-buru bat 3 piper txorizero edo 5 piper lehor oso, zuztarrik gabe 4 piper berde Kg erdia txerri haragi, gizenik gabe eta puskatan Oilasko izter bat, hezurra …

sukaldean-fondo0

Arroz eta hegaluze pastel hotza

Osagaiak Kg erdia arroz zuri, egosia 300 g hegaluze, kontserbakoa eta xukatua 250 g tomate saltsa hotz 250 g maionesa hotz 6 pikillo piper, zerrendatan moztua 2 eskukada oliba beltz eta berde, hezurrik gabe Errezeta …